R. Karbauskis ant kilimėlio iškvietė D. Šakalienę: bando pervilioti liberalai

„Valstiečių“ vadovybės sprendimais nepatenkinta ir Sauliaus Skvernelio kandidatūros nepalaikiusi frakcijos atstovė Dovilė Šakalienė antradienio popietę buvo pakviesta į Ramūno Karbauskio kabinetą.

R. Karbauskis išsikvietė D. Šakalienę.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskis išsikvietė D. Šakalienę.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskis į kabinetą išsikvietė D. Šakalienę.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskis į kabinetą išsikvietė D. Šakalienę.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskis į kabinetą išsikvietė D. Šakalienę.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskis į kabinetą išsikvietė D. Šakalienę.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 3:56 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:37 AM

Po kivirčų „valstiečių“ gretose Seimo koridoriuose pasigirdo raginimų D.Šakalienei prisijungti prie liberalų, kuriems anksčiau ji rengė socialinės dalies programą.

Suabejojo „valstiečių“ vadovybės pažadais

Antradienį D.Šakalienė sakė negalinti tylėti, nes prieš eidama į rinkimus su „valstiečių“ vadovybe susitarė dėl socialinės programos įgyvendinimo, kurią ji pati ir parengė, o dabar jai kyla abejonių, ar tai bus įgyvendinta.

„Politika turi savo taisykles ir kai kurie galios žaidimai yra neišvengiami. Man jie buvo nauji, keisti ir nesuprantami. Kai buvo dėliojami komitetai ir komisijos – nesupratau tų procesų“, – pripažino „valstiečių“ partijos narė.

Antradienį S.Skvernelio kalboje jai pritrūko aiškaus matymo, kad „valstiečiai“ kalba ne tik apie skurdą ir švietimą, bet ir apie smurtą, vaiko teisių apsaugą, pagalbos šeimoms teikimo sistemą, vaikų globos sistemos reformą. Todėl ji nusprendė susilaikyti ir nebalsavo „už“ savo frakcijos kandidatą į premjerus.

„Aš sunerimau, kai tiek metų kaip nevyriausybininkė girdėdavau pažadus, o paskui viskas apsiverčia ir tave apgauna. Galvoju, ar neina ta linkme“, – svarstė pašnekovė.

R.Karbauskis pasikvietė į kabinetą

Antradienio popietę D.Šakalienė buvo pakviesta į R.Karbauskio kabinetą. Pokalbis vyko akis į akį apie pusvalandį. Pokalbio R.Karbauskis nekomentavo, tik žurnalistams pasakė, kad „niekas jos nesiruošia barti“.

„Turėjome labai konstruktyvų ir geranorišką pokalbį. Ramūnas mane patikino ir sukirtome rankomis, kad tai bus įgyvendinta“, – sakė „valstiečių“ atstovė.

Dėl ko konkrečiai sutarta? Kad bus priimtas naujas Vaiko teisių apsaugos įstatymas, vaiko teisių apsaugos sistemos reforma, institucinės globos pertvarka, pagalbos teikimas kiekvienai šeimai ir nerūšiuojant jų į socialinės rizikos šeimas.

„Pasakė, jog tai lems ir jo asmeninis įsipareigojimas, kad šie dalykai turi įvykti“, – sakė D.Šakalienė.

Moteris pripažino, kad anksčiau nebuvo aiškaus pokalbio. R.Karbauskis mano, kad ministro ar komiteto pirmininko posto ji negali užimti dėl sveikatos ir fizinių jėgų stokos. Mat D.Šakalienė ilgą laiką kovoja su skydliaukės vėžiu.

„Jis paprašė mano leidimo, ar gali atvirai pasakyti, kad dėl fizinio pajėgumo kai kurių dalykų nepajėgsiu daryti. Nemaniau, kad žmogus kai kurių dalykų nesako mane saugodamas. Dabar išsikalbėjome apie tai. Aš turiu negalią ir to neslepiu“, – sakė moteris.

D.Šakalienė sakė dėl savo ligos negalinti pretenduoti nei į ministro poziciją, nei į komiteto pirmininko. Ji teigė norinti, kad jos programos dalis būtų įgyvendinta. R.Karbauskis patvirtino partijos kolegei, kad ji bus supažindinta asmeniškai su socialinės apsaugos ir darbo ministru ir galės teikti savo pasiūlymus, į jos nuomonę bus atsižvelgta.

Liberalai bando pervilioti

Lrytas.lt šaltinių teigimu, po nesutarimų „valstiečių“ frakcijoje D.Šakalienė bandoma pervilioti į Liberalų sąjūdžio gretas.

Pasiteiravus to pačios D.Šakalienės, moteris tik plačiai nusišypsojo. Pakartojus klausimą apie kvietimą prisidėti prie liberalų, ji to neneigė: „Džiaugiuosi, kad tie žmonės, su kuriais ir anksčiau draugiškai bendravome, išreiškė man paramą ir palaikymą, vertina mano kompetenciją“, – vėliau atsakė pašnekovė.

Liberalų vedlys Eugenijus Gentvilas pats su D.Šakaliene antradienį nekalbėjo ir sako neturėjęs kol kas tam laiko. Bet jis pripažino, kad minčių persivilioti ją pas liberalus buvo jau anksčiau.

„Su ja buvo bendradarbiaujama jau seniai. Ji prisidėjo prie mūsų rinkiminės socialinės programos dalies rengimo dar iki Masiulio įvykių. Tik po to gegužės pabaigoje ją pasikvietė Karbauskis ir įvardijo ją kaip galimą kandidatę.

Man atrodo, kad jai, kaip asmenybei, buvo parodyta per mažai R.Karbauskio ar S.Skvernelio dėmesio“, – sakė E.Gentvilas.

E.Gentvilas pripažino, kad liberalai norėtų savo gretose turėti tokį žmogų, nes pagal profesinę veiklą ji jiems būtų labai priimtina.

„Tai nebūtų atsitiktinis žmogus pas mus. Aš nežinau, ar ji laikoma atsitiktiniu žmogumi pas „valstiečius“, bet pas mus ji tokia nebūtų, nes labai stiprus akcentas – žmogaus teisės. Žmogaus teisių stebėjimo instituto ilgametė vadovė ir ten formuojamos idėjos liberalams labai priimtinos ir liberalai jomis naudojasi“, – sakė liberalas.

Vėliau Seime buvo galima matyti, kaip D.Šakalienė diskutuoja ir su konservatoriais. Jiems taip pat būtų naudinga prisijungti ją prie savo partijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.