Stasys Jakeliūnas nebus teikiamas į finansų ministro postą

Būsimoje Vyriausybės dėlionėje – netikėti pokyčiai. Antradienį ryte „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis informavo, kad ekonomistas Stasys Jakeliūnas nebebus teikiamas į finansų ministro postą. Tai patvirtino ir pats S.Jakeliūnas.

S.Jakeliūnas nebus finansų ministru.<br>T.Bauro nuotr.
S.Jakeliūnas nebus finansų ministru.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 8:58 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:35 AM

R.Karbauskis neįvardijo, kas vietoje S. Jakeliūno kandidatuos į finansų ministrus. Pasak jo, tai spręs premjeras. „Mes dabar turėsime du labai stiprius žmones – ir komiteto pirmininką, ir ministrą“, – teigė R. Karbauskis.

Praėjusią savaitę pasigirdo kalbų, kad S.Jakeliūnas neįtinka Prezidentūrai, tačiau apie tai „valstiečių“ atstovai nekalba.

S.Skvernelis aiškino, kad S.Jakeliūnas komiteto pirmininku buvo pasirinktas dėl to, kad V.Rinkevičiaus kompetencija eiti šias pareigas pasirodė per menka.

„Neradome kitos alternatyvos. Šitas sprendimas ypatingai svarbus vien dėl to, kad reikia labai aiškaus profesionalizmo, tinkamo išsilavinimo ir analitinio darbo gebėjimų“, – teigė S.Skvernelis ir žadėjo naujojo kandidato pavardę pasakyti trečiadienį.

Antradienį ryte S.Jakeliūnas išrinktas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininku. Šį sprendimą dar turės patvirtinti Seimas.

Antradienį ryte posėdžiavęs BFK savo pirmininku nusprendė išrinkti S.Jakeliūną vietoje praeitą savaitę komitetui vadovauti paskirto „valstiečio“ Viktoro Rinkevičiaus.

Komiteto pirmininko pavaduotoju vietoje Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos atstovės Ritos Tamašūnienės išrinktas opozicinių Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Glaveckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.