Jei norite gyventi gražiau, rinkite į Seimą kaimyną

Strateginiai projektai palauks, nes mano kiemo reikalai – degantys. Regis, taip mąsto absoliuti dauguma tautos išrinktųjų, ketveriems metams užėmusių Seimo kėdes.

Trumpai tariant, jeigu viliatės, kad per ketverius metus bus sutvarkytas jūsų namo kiemas, rinkite į Seimą kaimyną. Tik taip galite neprašauti!<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trumpai tariant, jeigu viliatės, kad per ketverius metus bus sutvarkytas jūsų namo kiemas, rinkite į Seimą kaimyną. Tik taip galite neprašauti!<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arūnas Dumalakas.
Arūnas Dumalakas.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Nov 25, 2016, 4:00 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:33 AM

Ne išimtis – ir „vardan tos Lietuvos“ per rinkimus skandavę žalieji parlamento naujokai. Dar nespėję apšilti Seimo rūmuose jie pažėrė daugybę prašymų skirti pinigų iš biudžeto.

Štai „valstiečiai“ E.Jovaiša, K.Smirnovas ir L.Staniuvienė užsiprašė 10 mln. eurų Vytauto Didžiojo ir Lietuvos edukologijos universitetams sujungti. Beje, E.Jovaiša – Lietuvos edukologijos universiteto profesorius, o K.Smirnovas – Vytauto Didžiojo universiteto auklėtinis.

Kitas „valstietis“ M.Puidokas ėmė kaulyti kone pusę milijono eurų skirti Kauno botanikos sodo kapitaliniam remontui. Atspėjote, šis Seimo naujokas – kaunietis iki kaulų smegenų.

Naujokai naujokais, bet nesnaudžia ir senbuviai. Nenuostabu, kad rinkėjams sumanė padėkoti ir trečiai kadencijai perrinktas R.Žemaitaitis, prašydamas iš kitų metų biudžeto skirti 245 tūkst. eurų dujofikuoti Tauragės rajoną, kurio dalis patenka į Pietų Žemaitijos apygardą. Joje „tvarkietis“ ir buvo išrinktas.

Daugelis kitų Seimo narių irgi bando nepamiršti savojo kiemo.

Tarkime, Zarasų-Visagino apygardoje išrinktas „tvarkietis“ A.Dumbrava iš biudžeto siūlo paskirti 100 tūkst. eurų Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijai remontuoti. Ne kartą Plungės-Rietavo apygardoje rinkėjų pamalonintas (tiesa, šįkart išbrokuotas) konservatorius J.Razma prašo 246 tūkst. eurų Plungės Senamiesčio mokyklos, o dar 473 tūkst. eurų – Plungės ligoninės remonto darbams. Jo partijos kolega R.Dagys (Šilainių apygarda) smarkiai susirūpinęs Kauno švietimo įstaigų būkle ir reikalauja iš biudžeto beveik milijono eurų.

Trumpai tariant, jeigu viliatės, kad per ketverius metus bus sutvarkytas jūsų namo kiemas, rinkite į Seimą kaimyną.

Tik taip galite neprašauti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.