Julius Sabatauskas: „Man pakaktų patirties vadovauti Teisingumo ministerijai“

Kol kas lieka neaišku, kuris politikas sės į teisingumo ministro kėdę, mat 41-erių Dariui Petrošiui pirmadienio rytą pareiškus, kad jis atsisako ketinimų užimti šį postą, socialdemokratai prakalbo, kad teisingumo ministro galėtų tapti 58-erių Julius Sabatauskas.

J. Sabatauskas teigia, kad galėtų vadovauti Teisingumo ministerijai.<br>T. Bauro nuotr.
J. Sabatauskas teigia, kad galėtų vadovauti Teisingumo ministerijai.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2016, 12:01 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 11:17 PM

Tiesa, jau po kelių valandų apie šią kandidatūrą pasisakęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis buvo gana kritiškas: „Aš nemanau, kad šita kandidatūra galėtų būti pateikta prezidentei, nes mūsų frakcija tikriausiai matys jaunesnio ir kitokią patirtį turinčio politiko kandidatūrą“, – BNS pirmadienį sakė R.Karbauskis.

Pats J.Sabatauskas portalui lrytas.lt tikino, kad partija oficialiai kol kas jo kandidatūros į ministrus neteikia, tokia galimybė buvo apsvarstyta tik valdybos posėdyje.

„Buvo kalbama, ką partija galėtų siūlyti, kai mūsų kandidatas D. Petrošius atsisakė kandidatuoti. Buvo paminėta ir mano pavardė, bet dėl to sprendimą turės priimti partijos prezidiumas“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar sutiktų vadovauti Teisingumo ministerijai, politikas teigė, kad tokį iššūkį priimtų: „Galėčiau vadovauti Teisingumo ministerijai, pajėgčiau tai daryti ir turėčiau tam gebėjimų, man pakaktų šiam darbui patirties. Kiek supratau, pageidaujama jaunesnio kandidato, tai matyt norima žmogaus be patirties.

Labai apgailestauju, kad neturiu sovietinio darbo patirties, esu baigęs teisės mokslus jau nepriklausomoje Lietuvoje ir mano patirtis sukaupta jau nepriklausomos Lietuvos parlamente“, – šiek tiek ironiškai apie spaudoje apsirodžiusią informaciją kalbėjo J. Sabatauskas.

Pokalbio pabaigoje J. Sabatauskas mįslingai užsiminė, kad veikiausiai priežastis yra susijusi ne su kandidato amžiumi, bet paprašius patikslinti atsakė, kad apie reiktų kalbėti su pačiu R.Karbauskiu.

Į klausimą, ar tarp jo ir „valstiečių“ lyderio esama kokio nors nuomonių nesutapimo, J. Sabatauskas sakė: „Nieko panašaus, su R. Karbauskiu teko susitikti tik derybinėse situacijoje, o tuomet, kai jis buvo Seimu nariu ankstesnėje Seimo kadencijoje – bendrauti neteko.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.