Kauno socialdemokratai į vicemerus siūlys D.Razmislevičių, meras turi kitą kandidatę

Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus taryba pirmadienio vakarą nusprendė į Kauno vicemerus siūlyti Dariaus Razmislevičiaus kandidatūrą. Kauno meras į šias pareigas turi kitą kandidatę.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-28 19:20, atnaujinta 2017-04-16 22:16

„Buvo taryboje išrinktas Darius Razmislevičius vieninteliu kandidatu“, – BNS pirmadienio vakarą sakė socialdemokratų frakcijos Kauno taryboje seniūnas Židrūnas Garšva.

Tarybai buvo planuota teikti ir Ž.Garšvos kandidatūrą, tačiau jis sakė ją atsiėmęs.

D.Razmislevičiaus kandidatūra bus teikiama antradienį vyksiančiame tarybos posėdyje.

Vicemero pareigos liko laisvos po to, kai praėjusią savaitę atsistatydino vienas iš trijų Kauno vicemerų – socialdemokratas Vasilijus Popovas.

Tuo tarpu Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ruošiasi į šias pareigas teikti savo bendražygės, judėjimo „Vieningas Kaunas“ atstovės, Rasos Šnapštienės kandidatūrą.

„Švietimo sritis yra vienas iš mūsų prioritetų, todėl komandoje man reikia stiprių, kompetentingų ir pasiruošusių sunkiai dirbti žmonių“, – BNS perduotame komentare teigė Kauno meras.

Jis neatsakė, kaip vertintų socialdemokratų pasiūlytą kandidatą.

Ž.Garšva savo ruožtu sakė, kad toks mero žingsnis socialdemokratams pasirodė „mažų mažiausiai keistas“. Jis teigė, kad jeigu D.Razmislevičiaus kandidatūra nebūtų patvirtinta, socialdemokratai inicijuotų koalicijos posėdį.

„Jeigu įvyks dalykai, kurie nėra koalicijos sutartyje apspręsti, inicijuosime koalicijos posėdį ir kalbėsimės su partneriais“, – sakė Ž.Garšva.

Socialdemokratai Kauno taryboje turi keturias vietas, „Vieningas Kaunas“ – septyniolika. Valdančiajai koalicijai taip pat priklauso keturias vietas taryboje turintis Liberalų sąjūdis, kuris taip pat yra delegavęs savo vicemerą. Iš viso Kauno taryboje, įskaitant merą, dirba 41 narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.