Dalios Grybauskaitės patarėjas apie ministrų skyrimą: „Prezidentas nėra notaras“

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė teigė, kad ministrų paskyrimo procesas eina į pabaigą ir „artimiausiu metu“ turėtume matyti sprendimą.

D. Grybauskaitės patarėjas apie ministrų skyrimą: „Prezidentas nėra notaras“.<br>D.Umbraso nuotr.
D. Grybauskaitės patarėjas apie ministrų skyrimą: „Prezidentas nėra notaras“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 7:38 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 10:10 PM

Naujai formuojama Vyriausybė jaučia prezidentės Dalios Grybauskaitės nuolankumą. Prezidentės patarėjas teigė, kad reikėtų nukreipti žvilgsnį į patį procesą. Dabar įgyvendinama tai, kas realiai apibrėžta Konstitucijoje. Nebėra situacijų, kai partija kandidatus į ministrus primeta premjerui.

Premjeras pats renkasi kandidatus. Prezidentė taip pat turi galimybę išsakyti savo poziciją. Tarp formuojančių grandžių vyksta konsultacijos.

„Prezidentas nėra notaras, kuris ką padeda turi patvirtinti antspaudu“, – Žinių radijuje teigė M.Lingė.

Pasiteiravus apie neoficialiai socialdemokratų įvardinto kandidato į teisingumo ministrus Juliaus Pagojaus poziciją, prezidentės patarėjas negalėjo pakomentuoti.

„Reikėtų sulaukti premjero teikimo. Mes nežinome, ar dar tikrai ta pareigybė yra teikiama.

Į viešumą pateikiamos tos pavardės, kai yra kažkoks apsisprendimas. Būtų per anksti komentuoti, kol nesulaukėme premjero teikimo“, – paaiškino M.Lingė.

Šiemet opozicijos nariams kandidatai visi tinka ir praktiškai nesigirdi jokios kritikos. Apie tai kalbėdamas D.Grybauskaitės patarėjas mano, kad elgiamasi racionaliai, nes tarp kandidatų yra daug žmonių dar neišbandžiusių save toje pozicijose – tai iššūkis ir galimybė.

„Iš pateiktų kandidatų yra nemažai, kurie dirbo savo srityje ilgą laiką, kopė karjeros laiptais“, – teigė M.Lingė.

Pasak prezidentės patarėjo, daugelis kandidatų yra savo srities vadovai, tarptautinės patirties turintys asmenys.

„Džiugu, kad beveik apie pusė Vyriausybės narių ir pateiktų kandidatų turi santykį su nevyriausybiniu sektoriumi“, – pažymėjo jis.

Prezidentės patarėjas aiškino, kad gyvename dinamiškame pasaulyje. Ateina modernios technologijos, tai modernumo reikia ir valdyme. Jis priminė, kad turime daug sričių ir sektorių, kuriuose neatėjęs XXI amžius.

Atvirumo viešumo ir skaidrumo lūkestis didelis. Tie, kurie atviresni ir patys matę naujovių diegs principus savo srityje. Kad nebūtų gyvenimo izoliuotame, slaptame pasaulyje, taip vadinamos valstybės valstybėje.

Pasak prezidentės patarėjo, kiekviena ministerija padariusi inventorizaciją rastų vietų, kur reikia tvarkyti. Atsiribojant nuo uošvijos, kad būtų depolitizuotas tokių įmonių valdymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.