Gintautas Paluckas apie Julių Pagojų: „Skeletų spintoje turėti negalima“

Trečiadienis socialdemokratams ir jų į teisingumo ministrus pateiktam kandidatui Juliui Pagojui buvo pilnas nuotykių. Paaiškėjus, kad prieš pusantrų metų J.Pagojus buvo teistas dėl vairavimo išgėrus, o po to šį faktą slėpė, paskirtasis premjeras S.Skvernelis pasakė, kad kandidatas užimti šio posto negalės. Tai suprato ir pats J.Pagojus, „Facebook“ paskelbęs, kad traukiasi iš teisingumo ministro posto.

Socialdemokratas, Vilniaus miesto vicemeras Gintaras Paluckas sakė, kad susiklosčius tokioms aplinkybėms J.Pagojus priėmė teisingą sprendimą.<br>lrytas.lt nuotr.
Socialdemokratas, Vilniaus miesto vicemeras Gintaras Paluckas sakė, kad susiklosčius tokioms aplinkybėms J.Pagojus priėmė teisingą sprendimą.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė, BNS

2016-11-30 16:26, atnaujinta 2018-02-10 01:34

Socialdemokratas, Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Paluckas sakė, kad susiklosčius tokioms aplinkybėms J.Pagojus priėmė teisingą sprendimą.

„Politikoje yra toks principas – visiškai nesvarbu, koks tu pats sau atrodai. Daug svarbiau, kaip tu atrodai visuomenei. Visuomenė tau suteikia arba nesuteikia tą pasitikėjimo mandatą.

Jeigu visuomenė dėl kokių nors priežasčių tavimi netiki, abejoja, tai gali daryti įtaką ir tavo siūlomų politinių iniciatyvų palaikymui. Tad susiklosčius tokioms aplinkybėms, kurias vertinu ne teisine, o politine prasme, jis pasielgė teisingai ir brandžiai“, – sakė G.Paluckas.

Vilniaus vicemeras sakė, kad tikisi, jog iškilusios praeities klaidos nesugriaus J.Pagojaus politinės ateities ir apskritai karjeros.

„Jis yra tikrai kompetentingas, jaunas ir perspektyvus teisės specialistas ir politikas. Tačiau už klaidas reikia sumokėti ir šiuo atveju svarbus ne pats pažeidimo faktas, o blogai tai, kad visuomenė nežinojo visų šio fakto aplinkybių.

Čia vėlgi gera pamoka jam, kaip politikui, kad skeletų spintoje turėti negalima. Geriau tegul visuomenė žino viską ir tada arba smerkia, arba išteisina. Tai pamoka visiems, ne tik Juliui“, – kalbėjo socialdemokratas.

Apie kandidatus nekalba

Paklaustas, ar partija jau turėjo galimybę aptarti, kas kitas galėtų sėsti į Teisingumo ministerijos vadovo kėdę, G.Paluckas nebuvo linkęs atvirauti, tik pabrėžė, kad šį kartą kandidatui bus keliami didesni reikalavimai ir jis bus išsamiau tikrinamas.

„Kad mes pasiūlysime kitą kandidatą, tai pasiūlysime, tik tiek, kad šis procesas tapo netikėtai nevaldomas. Tiesą sakant, niekas partijos viduje nesitikėjo, kad pirmiausia D.Petrošius atsisakys dėl įvairių aplinkybių su koalicijos partneriais.

Tada niekas nesitikėjo, kad Julius Sabatauskas bus per kelias valandas „išbrokuotas“. Ir dabar... Tos aplinkybės nebuvo partijai žinomos, tai neplanuoti, neprognozuoti dalykai. Ieškosime kito kandidato“, – sakė G.Paluckas.

Tiesa, kas tas kitas kandidatas galėtų būti, jis neatskleidė: „Mes jau labai greitai ir taip sukomės su visai trimis kandidatais. Galbūt kai ko ir neįvertinome, neišgirdome. Ketvirtą kandidatą mėginsime išsamiau panagrinėti, surasti ir pateikti.“

Spręs artimiausiu metu

Valdančiųjų socialdemokratų vadovybė žada artimiausiu metu spręsti dėl naujo kandidato į teisingumo ministro pareigas, BNS informavo socialdemokratų pirmininko premjero Algirdo Butkevičiaus atstovas spaudai.

„Premjeras teigiamai vertina J.Pagojaus sprendimą ir siekį palengvinti Vyriausybės formavimą bei Vyriausybės darbą ją suformavus“, – BNS sakė Mindaugas Janulionis.

Anot jo, socialdemokratų valdyba bei prezidiumas šios savaitės pabaigoje arba kitos pradžioje svarstys naujas kandidatūras. Taip pat bus svarstomas ir J.Pagojaus elgesys, kai apie jo administracinę nuobaudą už vairavimą išgėrus nebuvo informuota nei partijos valdyba, nei prezidiumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.