Jau pradedami versti Pokyčių kalnai

Kas šaipėsi, kad naujoji Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė dejavo dėl mažos 2 tūkst. eurų algos, neatitinkančios jos pasiaukojimo Lietuvai dydžio, o po to paaiškėjo, jog ji dar gauna ir 60 proc. priedą? Šekit gelžbetoninį įrodymą, kokius kalnus ji verčia už tuos grašius!

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 5:16 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:35 AM

Savo „Facebook“ paskyroje kanclerė paskelbė žinią, kad šiomis dienomis Vyriausybės aparate „įdiegė esminį pokytį“, – kaip bus dirbama, atsiskaitoma už atliktus darbus ir išleistus pinigus.

Kokia to „pokyčio“ esmė?

M.Dargužaitė parašė ir skaidrėje parodė, kad senoji sistema buvo sudėtingesnė, joje atskirti Vyriausybės programa bei prioritetai ir ministrų prioritetai. O dabar esą viskas bus daug paprasčiau – viskas bus vertinama pagal Vyriausybės programos įgyvendinimo planą. Be to, bus „labai aiškiai užsibrėžiami ir detalizuojami darbai“, kurie bus „matuojami konkrečiais rodikliais“.

Po virtinės tokių užkeikimų priduriama, kad visam tam „reikės visų įsitraukimo“ ir „daug kompetencijų“, todėl tarp įtrauktųjų bus ne tik „vidaus specialistai“, bet ir žmonės iš „akademijos bei verslo“. O kad įspūdis apie pokyčių dydį būtų dar didesnis, kanclerė pridėjo bendrų savo ir kolegų nuotraukų.

Žvelgiant į šiuos verčiamus didesnius už Šatrijos ir Gedimino kalnus lieka tikėtis, kad tai tik pradžia, o ne kokie nors baukučių lygmens šokiai socialinių tinklų eteryje. Juk ir pati kanclerė šiomis dienoms paskelbė, kad planuoja grandiozinę specialią operaciją, – atims iš ministerijų personalo, viešųjų pirkimų, viešųjų ryšių skyrius ir sutelks juos visus savo rankose.

Regis, atitiko kirvis kotą. Juk „valstiečiai“, kaip ir jų kanclerė Vyriausybėje, tiki, kad kokio nors valdiško stogo perdengimas ar perkėlimas, pavyzdžiui, į Kauną – jau savaime geras dalykas. Tiesa, kaip sakė ta pati M.Dargužaitė, „idėja ir žinojimas, ką padaryti, – tik 1 proc. sėkmės“, o likę procentai – „gebėjimas tai įgyvendinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.