Liberalai sieks keisti kompensacijų už darželius tvarką

Vilniaus miesto savivaldybės Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo atšaukti praėjusių metų pabaigoje priimtą tvarką, pagal kurią privačius darželius lankantiems vaikams 100 eurų išmoka būtų skirta tik už 11 mėnesių ir tik už faktiškai lankytas dienas.

Vilniaus miesto savivaldybės Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo atšaukti praėjusių metų pabaigoje priimtą tvarką, pagal kurią privačius darželius lankantiems vaikams 100 eurų išmoka būtų skirta tik už 11 mėnesių ir tik už faktiškai lankytas dienas.<br>D. Umbraso asociatyvi nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybės Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo atšaukti praėjusių metų pabaigoje priimtą tvarką, pagal kurią privačius darželius lankantiems vaikams 100 eurų išmoka būtų skirta tik už 11 mėnesių ir tik už faktiškai lankytas dienas.<br>D. Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 9:49 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:25 AM

Pasak frakcijos seniūno Vinco Jurgučio, sprendimas sumažinti kompensaciją buvo skubotas ir neišdiskutuotas su darželinukų tėvais.

„Siūlysime Tarybai balsuoti dėl priimtų pakeitimų atšaukimo – sieksime, kad kompensacija tėvams būtų mokama už darbo dienas visus dvylika mėnesių. Bet kokie šios tvarkos pakeitimai ateityje pirmiausia turi būti detaliai aptarti su darželinukų tėvais. Savivaldybės prioritetu negali būti tik biudžeto subalansavimas, svarbiausia – patenkinti vilniečių poreikius“, – sakė V. Jurgutis.

Ankstesniu sprendimu kompensacijas nuspręsta sumažinti siekiant rasti būdą nuo kitų mokslo metų vienodai remti ne tik privačius darželius lankančių, bet visų į valstybinius darželius nepatekusių vaikų tėvus. Atšaukus kompensacijos mokėjimo tvarkos pakeitimus, tam trūkstamų lėšų savivaldybė turės rasti kur nors kitur.

V. Jurgučio teigimu, 100 eurų kompensacija – itin pasiteisinusi ir kritišką vietų Vilniaus darželiuose trūkumą išsprendusi iniciatyva, kurią privalu tęsti ir plėsti, užtikrinant nuolatinę ir atvirą diskusiją su tėvais bei įsiklausant į jų poreikius.

„Turime prisiimti atsakomybę už pernelyg skubotą bei nepakankamai apsvarstytą sprendimą ir jį atšaukti. Ikimokyklinis ugdymas – vienas didžiausių mūsų prioritetų, todėl čia daryti klaidų negalime“, – kalbėjo frakcijos vadovas.

100 eurų kompensaciją jau antrus mokslo metus gauna visi į valstybinius darželius nepatekę ir privačius darželius lankantys mažieji vilniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.