Pradėtas tarnybinis patikrinimas NŽT vadovo atžvilgiu

Žemės ūkio ministerijoje pradėtas tarnybinis patikrinimas Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo Danieliaus Kuprio atžvilgiu įtariant, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, nuomodamasis valstybinę žemę.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas NŽT vadovo atžvilgiu.
Pradėtas tarnybinis patikrinimas NŽT vadovo atžvilgiu.
Pradėtas tarnybinis patikrinimas NŽT vadovo atžvilgiu.
Pradėtas tarnybinis patikrinimas NŽT vadovo atžvilgiu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 2:11 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:45 AM

„Šiandien mane viceministras informavo, kad pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – BNS trečiadienį sakė žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

„Aš manau, kad vertinsime vadovo kompetenciją, ar jis tinkamas eiti tas pareigas, ar ne“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, bus tikrinama, ar valstybinės žemės nuomos sutartis savo vardu sudarinėdamas D.Kuprys nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdamas gauti tiesiogines išmokas iš Europos Sąjungos fondų.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pernai rašė, kad D.Kuprys deklaravo Kupiškio rajone didžiausią karvių ūkį turinčios Danutės Adamonienės dirbamus laukus, jų dalis yra valstybinė žemė. Tai NŽT direktorius padarė baigiantis žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo terminui, prieš pat vidurnaktį. Už deklaruotus žemės plotus mokamos išmokos iš Europos Sąjungos fondų.

Pasak B.Markausko, D.Kuprys pernai buvo sudaręs kelias valstybinės žemės nuomos sutartis skirtinguose rajonuose.

„Sunku įsivaizduoti, kaip per keletą rajonų tokie nedideli sklypai galėjo būti dirbami. O ir kaip tarnybos vadovui turbūt nelabai visa tai gražiai atrodo“, – sakė žemės ūkio ministras.

„Dauguma tų sutarčių jau nutraukta, pavyzdžiui, pasižiūrėjome pagal datą, kad viena jų buvo nutraukta praėjusių metų lapkritį, kai buvo gautos tiesioginės išmokos. Tai čia galima įžiūrėti piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi“, – kalbėjo B.Markauskas.

D.Kuprio elgesį pernai svarstė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Ji nusprendė, kad NŽT vadovas nepažeidė viešųjų ir privačių interesų. Komisijos duomenimis, valstybinę žemę D.Kuprys nuomojosi, nebūdamas NŽT vadovu.

D.Kuprys žada bendradarbiauti su Žemės ūkio ministerijos darbuotojais, atliekančiais tarnybinį patikrinimą.

„Kaip ir numato teisės aktai, artimiausiu metu atsakysiu į visus man keliamus klausimus. Taip pat ypač norėčiau atkreipti Jūsų dėmesį į tai, kad atsakymai į man keliamus klausimus yra pateikti mano privačių interesų deklaracijoje, kuri yra viešai paskelbta ir NŽT tinklapyje“, – BNS raštu sakė D.Kuprys.

NŽT vadovo deklaracijoje nurodyta, kad jis ilgalaike nuoma nuomoja 35 hektarų valstybinės žemės.

„Apie 20 hektarų dirbamos žemės iš valstybės yra nuomojama laikinu naudojimu ar formuojamos kadastrinių matavimų bylos“, – rašoma deklaracijoje.

Anot D.Kuprio, visi nuomos sandoriai buvo sudaryti iki jam pradėjus vadovauti NŽT. Deklaracijoje jis žadėjo nusišalinti nuo visų sprendimų, galinčių kelti viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.