Remigijus Šimašius paaiškino, kodėl didinamos automobilių stovėjimo kainos

Vilniaus miesto savivaldybės įmonei „Susisiekimo paslaugos“ informavus, kad Vilniuje ketinama didinti automobilių stovėjimo kainas, vilniečiai sunerimo. Vilniaus miesto tarybai siūloma keisti dviejų vietinės rinkliavos zonų tarifus: raudonosios zonos – iš 0,9 euro į 1,5 euro už valandos stovėjimą ir mėlynosios zonos – iš 1,8 euro į 2,5 euro už valandos stovėjimą.

Remigijus Šimašius paaiškino, kodėl didinamos automobilių statymo kainos<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius paaiškino, kodėl didinamos automobilių statymo kainos<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 12:34 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:02 AM

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius trečiadienį prieš savivaldybės tarybos posėdį tikino, kad tokio sprendimo tikslas ir priežastys yra labai aiškios.

„Mes padarėme analizę, kuri parodė, kad Senamiestyje centre apie 30 proc. automobilių srauto yra tie automobiliai, kurie važinėja aplinkui ir ieško kur pasistatyti. Daugelis vilniečių turbūt tai matė ir Vokiečių gatvėje, ir kitur.

Nors ir automobilių statymas yra brangesnis nei kitur, dažnai trūksta vietų, daugiau nei 90 proc. viso laiko yra užimta, kai mūsų ir kitų miestų analizė parodė, kad 85 proc. yra tas maksimalus vidurkis, kai dar galima dažniausiai rasti vietų“, – kalbėjo R.Šimašius.

Meras sakė, kad tokiu sprendimu norima, kad visi atvykę į Senamiestį rastų vietą automobilių statymui, o tuos, kuriems nėra būtina ten statytis automobilį stabdytų ne gyva eilė, o kaina.

„Kitą vertus, labai svarbu tai, kad tie, kam ta kaina per brangi, galėtų pasistatyti šalia Senamiesčio ir dėl to yra numatoma ir didinti vietų skaičių šalia Senamiesčio ir būtent aplink nedidinti tos kainos“, – sakė Vilniaus meras.

Jis taip pat teigė, kad dalis vietų naujai atsiradusių vietų yra apmokestinamos dėl to, kad gyventojai, kurie turi savo automobilius, pradeda dusti nuo atvažiuojančių paliekamų automobilių.

Nemokamo automobilių statymo sekmadieniais tvarkos keisti neketinama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.