Viktoras Pranckietis įvertino Astos Baukutės skandalą: „Absoliučiai blogai“

„Tai vertinu absoliučiai blogai, juolab, kad tai buvo laidos įrašas, prieš paleidžiant laidą į eterį tai buvo matoma, tad nežinau kodėl režisierius ar kas kitas neišėmė to epizodo“, – trečiadienio ryte „Žinių radijuje“ apie Astos Baukutės skandalą, kilusį po LRT laidos „Atspėk dainą“, kalbėjo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Tai buvo jos spontaniškas pasireiškimas. Vienareikšmiška buvo reakcija iš vadovybės – laida buvo uždaryta, tai buvo labai normali, labai gerai reakcija“, – sakė V.Pranckietis.<br>lrytas.lt montažas.
„Tai buvo jos spontaniškas pasireiškimas. Vienareikšmiška buvo reakcija iš vadovybės – laida buvo uždaryta, tai buvo labai normali, labai gerai reakcija“, – sakė V.Pranckietis.<br>lrytas.lt montažas.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 8:16 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:31 AM

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad aktorės ir buvusios parlamentarės A.Baukutės pavardė pradėta itin garsiai linksniuoti po to, kaip penktadienį LRT eteryje buvo parodyta muzikinė laida, kurioje teisingai atspėjusi kokia daina skamba, ji pašoko iš kėdės, pakėlė ranką į viršų ir prie viršutinės lūpos pridėjo du pirštus, taip, neva, imituodama Adolfo Hitlerio ūsus.

Ne gana to, aktorė pradėjo pirštu rodyti į konkurentų komandos narius šaukdama „žydas, žydas, žydas“. Nors pati aktorė interviu lrytas.lt paaiškino ką tokiais gestais ir žodžiais norėjo pavaizduoti, Seimo pirmininkas sakė, kad sprendimas laidą pašalinti iš eterio buvo labai geras.

„Tai buvo jos spontaniškas pasireiškimas. Vienareikšmiška buvo reakcija iš vadovybės – laida buvo uždaryta, tai buvo labai normali, labai gerai reakcija.

Žinoma, mes smerkiame (tokį aktorės elgesį ir epizodo pasirodymą – aut.), net negalvojame kitaip. Tokie reiškiniai neturėtų patekti į eterį, bet tai įvyko ir manau, kad galbūt atsakomybę turėtų prisiimti dar ir vadovai, kurie atsako už eterio kokybę ir etiką“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Gynė susitikimą su Rusijos ambasadoriumi

V.Pranckietis yra įsitikinęs, kad laikas prieš Sausio 13-ąją buvo tinkamas susitikti su Rusijos ir Baltarusijos ambasadoriais ir, pasak jo, pasikalbėti aštriais klausimais.

„Žinoma, tai niekaip nesusiję, bet iš kitos pusės, aš komentuočiau netgi ir priešingai – taip, tai buvo proga pareikšti abiem ambasadoriams tai, ko nekomentuoja spauda. Abiem ambasadoriams buvo pasakyta: prašome atkreipti dėmesį į tai, kad pas mus vyksta teismai, mes norime patraukti žmones baudžiamojon atsakomybėn, dabar teisiame juos už akių, tai buvo sakoma ambasadoriams būtent šiuo metu“, – V. Pranckiečio žodžius citavo naujienų agentūra ELTA.

 Seimo Pirmininkas paaiškino, kad susitikimai su ambasadoriais yra planuojami prieš tris keturias savaites, taip sutapo, kad jie įvyko tuo metu, kai Seime rengiamasi svarstyti Saugumo strategiją.

„Tai, ką mes kalbėjomės su ambasadoriais, buvo Lietuvos interesų atstovavimas, ir jie ne su didžiausia šypsena priėmė tuos mūsų klausimus“, – sakė V. Pranckietis.

Seimo Pirmininkas sukritikavo žiniasklaidos reakciją į susitikimą.

„Tada komentarai pasidaro tokie priešiški, man atrodo, kad kartais mūsų žiniasklaida irgi elgiasi ne visiškai patriotiškai, kada pasako, kad mes čia susitikome lyg konsultuotis, ar dar ko nors. Keisti dalykai.

Diskusija buvo labai konkreti, aiški, kalba buvo apie „Rossatom“, Sausio 13-ąją, apie „Vnešekonombank“ banko pinigų sugrąžinimą mūsų piliečiams. Sakyčiau, kad netgi yra pasiekimas – ambasadoriai sako, kad taip, tai turbūt nėra didelė problema, jeigu 9,2 mln. dolerių sugrįžtų mūsų piliečiams po dvidešimt kelerių metų. Tai turbūt irgi būtų pasiekimas“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad tuoj po Rusijos ambasadoriaus, po dviejų valandų, pas jį buvo atėjusi Vokietijos ambasadorė.

„Su ja lygiai apie tą patį kalbėjome, tik su ja kalbėti buvo daug lengviau, nes kalbame ne apie aštrius dalykus. O pokyčiai tai, žinoma, kad bus, kokie jie bus, mes turime siekti mums naudingų pokyčių“, – sakė V. Pranckietis.

Pasisakė apie visuotinį šaukimą

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui pasisakius, kad visuotinis šaukimas į kariuomenę turėtų būti įvestas dar šioje kadencijoje, visuomenėje kilo chaosas. Tiesa, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragina nusiraminti ir tokius premjero žodžius vertinti ne kaip planą, o kaip ryžtą.

„Manau, kad šios kadencijos metu turi būti pasiekta, kad tai būtų įgyvendinta“, – žurnalistams Vyriausybėje antradienį sakė premjeras.

„Aš neturėčiau komentuoti kitų žmonių pasisakymų, bet S.Skvernelio atveju sakyčiau, kad jis paskelbė ryžtą, o ne planą. Ryžtą, kad mes ateityje turime to pasiekti. Be to, jis aiškiai sako, kad mūsų infrastruktūra kol kas to padaryti neleidžia“, – sakė Seimo pirmininkas.

Pasak jo, normalu, kad turi būti užtikrinamas patriotinis ugdymas ir valstybė turi pakilti į tokį lygmenį, kai krašto apsauga yra visiškai užtikrinta.

„Kokiais būdais, tai jau yra taktika ir sprendimai, kuri turėtų būti priimti tiek Vyriausybės, tiek prezidentės. Pasirengimas kviesti jaunuolius į tarnybą turi atitikti galimybes – jei norime juos pakviesti, reikia turėti kur“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Tačiau apibendrindamas parlamento vadovas sakė, kad tokiam sprendimui pritaria ir mano, kad jauniems žmonėms tai būtų dar viena gera gyvenimiška pamoka.

Kraštą ginti galėtų medžiotojai

Seimo pirmininkas išsakė dar vieną valstybės gynybos variantą – medžiotojų būrius: „Mes turėtume kelti visą tautą, kelti patriotiškumą ir gal net reikėtų pasiūlyti tokį šveicarišką variantą.

Turime labai daug ginkluotų žmonių kaimuose, miesteliuose, miestuose. Kodėl nepažadinus jų patriotinio jausmo, nesubūrus į būrius, nepradėjus ruošti jų, kaip rezervo.“

Pasak V.Pranckiečio medžiotojai galėtų būti krašto gynybos dalis ir tokius „dalinius“ turėti būtų naudinga. Jis mano, kad visuomenėje ir už šalies ribų pasklidusi žinia, kad Lietuva turi tokį patriotinį būrį, būtų labai naudinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.