Tadas Ignatavičius. Seime – masažas su laiminga pabaiga

Jeigu prezidentė D.Grybauskaitė neįžvelgė pažeidimų Seime priimant biudžetą ir palaimino strimgalviais sulopytą įstatymą, vadinasi, traukinys jau nuvažiavo. O kokia prasmė gultis po nudundėjusiu traukiniu? Tokia logika vadovaudamiesi Seimo etikos sargai vakar atmetė konservatorių skundą dėl galimų statuto pažeidimų priimant šalies biudžetą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2017, 5:21 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:13 AM

Visu greičiu riedantį traukinį prieš Kalėdas nuo bėgių bandė nustumti ekspremjeras A.Kubilius, buvusi finansų ministrė I.Šimonytė ir buvęs patarėjas M.Majauskas.

Jiems kilo abejonių, ar Seimas, priimdamas 2017 m. biudžeto įstatymą, teisėtai užlopė dėl atidėtos PVM lengvatos centriniam šildymui atsivėrusią 32 mln. eurų skylę, kai dėl R.Karbauskio siūlymo trūkstamų pinigų nurėžti nuo Kelių fondo buvo balsuojama net kelis kartus.

Nagrinėdami politikos naujokams vis dar sunkiai perkandamas procedūrines vingrybes kai kurie Etikos ir procedūrų komisijos nariai tokius balsavimus vakar prilygino virtualiam masažui.

O koks masažas be laimingos pabaigos? Etikos prievaizdai kone sutartinai nusprendė, kad ji turėjo būti.

Buvo prisiminta, jog premjeras S.Skvernelis ir finansų ministras V.Šapoka esą pateikė rimtus motyvus, kad nepriėmus minėto siūlymo biudžete būtų atsiradusi milžiniška skylė. Taigi ji turėjo būti lopoma (balsuojama) tol, kol bus užlopyta. Kitaip tariant, pasiekta laiminga pabaiga.

Smulkmena, kad tokia procedūra Seimo statute lyg ir nenumatyta. Tokiems atvejams visuomet po ranka yra guminis statuto straipsnis, kad visus nenumatytus atvejus gali spręsti posėdžio pirmininkas.

Tad pirmininkavusi „valstietė“ R.Baškienė kolegas vėl „pamasažavo“ (pasiūlė balsuoti dar kartą), ir šie, sulaukę laimingos pabaigos, išsiskirstė švęsti Kalėdų ir Naujųjų metų.

Kitu atveju Seimo nariams būtų tekę posėdžiauti ir tarpušvenčiu. Bet mintis pavogti iš jų Kalėdas galėjo šauti tik seniai kitiems šventes gadinančiam A.Kubiliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.