Kaltų taip ir nesurado

Pusnuogis aštuonmetis vaikas šaltą lapkričio naktį apgriuvusioje pašiūrėje praleido savo noru, patėvis jo neišvarė iš namų. Tokią išvadą padarė tyrimą baigę Marijampolės prokurorai.

Pusnuogis aštuonmetis vaikas šaltą lapkričio naktį apgriuvusioje pašiūrėje praleido savo noru, patėvis jo neišvarė iš namų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Pusnuogis aštuonmetis vaikas šaltą lapkričio naktį apgriuvusioje pašiūrėje praleido savo noru, patėvis jo neišvarė iš namų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas“)

2017-01-13 05:47, atnaujinta 2017-04-12 07:52

„Lietuvos rytas“ rašė, kad apie praėjusį lapkritį dingusį aštuonmetį sūnų tąsyk policijai pranešė motina, teigdama, jog sugyventinis apie 21 val. vaiką išvarė iš Kazlų Rūdos savivaldybės kaime esančių namų.

„Tyrimo metu paaiškėjo, jog aplinkybės buvo ne tokios. Baigėme ikiteisminį tyrimą dėl iš namų pasišalinusio berniuko, priimdami vienareikšmišką išvadą, – nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo požymių“, – vakar teigė Marijampolės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Arūnas Žukauskas.

Kazlų Rūdos policijos komisariato viršininkas Marius Jakštas nepaneigė, jog buvo pirminė informacija, kad vaikas išvarytas iš namų.

Tą vakarą aštuonmečio patėvis savo piniginėje pasigedo penkių eurų ir vėliau juos rado posūnio kuprinėje.

„Kaip ir dera suaugusiam žmogui, patėvis vaikui išsakė moralą, kad taip elgtis negalima“, – teigė vyriausiasis prokuroras A.Žukauskas.

Pasak prokurorų, berniukas tik su apatinėmis kelnaitėmis išbėgo į lauką – neva į tualetą.

Didelės pareigūnų pajėgos šukavo apylinkes, tvenkinius, lankėsi pas kaimo žmones, bet paieškos nedavė rezultatų. Bėglio pėdsakų nesuuodė ir tarnybinis šuo. Kitą rytą vaikas buvo rastas svetimame ūkiniame pastate ant šieno.

Patėvis iš pat pradžių neigė savo kaltę: „Jis eurus iš manęs pavogė. Bariau. Aš jo nemušiau ir nevariau, pats pabėgo.“

Vaikas pareigūnams irgi teigė, jog iš namų šaltą naktį pusnuogis dingo savo noru.

2014-aisiais mažamečio patėvis buvo teisiamas už smurtą artimoje aplinkoje. Tuomet nuo jo nukentėjo žmona, su kuria vyras turi dvejų metų sūnų.

Pastaruoju metu su aštuonmečiu bendrauja psichologai, jį stebi ir juo rūpinasi ne tik motina, bet ir pedagogai, neabejingi bendruomenės žmonės.

Moteris su trimis savo vaikais tebegyvena tame pačiame nuomojamame name ir laukia, kada bus baigtas remontuoti jai skirtas socialinis būstas Kazlų Rūdoje.

Kaimo žmonės teigė, jog aštuonmečio patėvis su dvejų metų sūnumi gyvena atskirai. Jis nedirba, prižiūri sūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.