Linas Linkevičius: „Dialogas su Rusija neturi būti dūmų uždanga neveiklumui“

Dialogas su Rusija neturi būti

Dialogas su Rusija neturi būti dūmų uždanga neveiklumui, penktadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Dialogas su Rusija neturi būti dūmų uždanga neveiklumui, penktadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 3:20 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:59 AM

„Tas dialogas vyksta ir vyks, tik jis neturi tapti dūmų uždanga nieko nedarymui. Nes kartais tokie ceremoniniai susitikimai sukuria įspūdį, kad vyksta kažkoks bendravimas arba netgi bendradarbiavimas, realybėje nieko nekeičiant“, – po kasmetinio saugumo ekspertų ir diplomatų „Sniego susitikimo“ Trakų rajone žurnalistams sakė L.Linkevičius.

„Mums tokia situacija nepriimtina ir tai neturėtų būti praktika. Toks yra skirtumas su kai kuriais kolegomis, kurie mano, kad bet koks kontaktas yra pridėtinė vertė“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau buvęs NATO pajėgų vyriausiasis vadas JAV atsargos generolas Philipas Breedlove 'as interviu BNS sakė, jog „dialogas yra neišvengiamas“, o dabar svarbu nuspręsti, kaip jis vyks.

NATO ir Maskvos santykiai stipriai atšalo 2014 metais, Rusijai aneksavus Krymą ir pradėjus remti separatistus Rytų Ukrainoje.

Pirmą kartą po šių įvykių Aljanso ir Maskvos diplomatai Briuselyje susitiko pernai vasarą. Nereaguliarūs NATO – Rusijos tarybos susitikimai tęsiasi, tačiau karinis bendradarbiavimas išlieka įšaldytas.

L.Linkevičius teigė besitikintis, kad dialogo su Rusija principai išliks vertybiniai ir kad „tai nebus kažkoks interesų sferų pasidalinimas“.

„Mes tikime, (...) kad tai bus pagarba žmogaus teisėms, pagarba tarptautinei teisei, o ne savo išrastoms taisyklėms, kaip dažnai būna iš mūsų kaimynės Rusijos (pusės)“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.