Lietuvos trispalve duris parėmęs kaimo bendruomenės pirmininkas prisišaukė bėdą

Sausio 13-oji jau praėjo, tačiau kalbos apie ją vis dar netyla. Vieni prisimena vykusius minėjimo renginius, kiti matytus keistus vaizdus. Vieną tokį vaizdą užfiksavo Širvintų rajono gyventojas.

Taip „iškeltą“ vėliavą užfiksavo Širvintų rajone gyvenantis vyras.<br>Skaitytojo nuotr.
Taip „iškeltą“ vėliavą užfiksavo Širvintų rajone gyvenantis vyras.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2017, 6:14 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:22 AM

Vyro užfiksuotoje nuotraukoje – Lietuvos vėliava, panašu, užremtos durys. Skaitytojas nurodė, kad tokį vaizdą užfiksavo „Medžiukų“ kaimo bendruomenėje.

Neturi vėliavos stovo

„Medžiukų“ kaimo bendruomenės pirmininkas Audrius Vainonis sakė, kad stiebas ir ant jo pritvirtinta vėliava tikrai nebuvo panaudota durims užremti. Vyras aiškino, kad taip vėliava buvo pritvirtinta, nes ant bendruomenės pastato nėra pritvirtintas vėliavos stovas.

„Kad ji nebūtų tiesiog atremta prie pastato ir kad jos nenupūstų vėjas, kad ji nesivoliotų, ją užkišome už plačios durų rankenos“, – sakė A.Vainonis.

Bendruomenės pirmininkas pripažino, kad toks vaizdas tikrai gali pasirodyti netinkamas, tačiau jam tai pasirodė geresnis variantas, nei vėliavą kabinti ant gretimo pastato, kuris turi vėliavos stovą, tačiau jo langai išdaužyti, pats pastatas apleistas. „Vaizdelis galbūt ir nekoks. Atkreipsime į tai dėmesį“, – sakė „Medžiukų“ kaimo bendruomenės pirmininkas.

Pradėtas tyrimas

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius informavo, kad dėl šio atvejo pradėtas tyrimas pagal Administracinių teisės nusižengimų kodekso 519 straipsnį „vėliavų iškėlimo tvarkos pažeidimas“.

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, tas, kas išniekino vėliavą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dviejų metų.

Šiemet policijos registruojamų įvykių registre registruotas dar vienas pranešimas, kad Vilniuje, Pelesos g., Sausio 13-osios proga nebuvo iškelta valstybinė vėliava, tačiau patikrinus informacija nepasitvirtino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.