Šalies vadovai tvirtins šių metų žvalgybos prioritetus

Pirmadienį šaukiamas Valstybės

VGT vadovauja prezidentas, dalyvauja ir ministras pirmininkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
VGT vadovauja prezidentas, dalyvauja ir ministras pirmininkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2017, 6:01 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 3:43 AM

Pirmajame naujos sudėties VGT posėdyje taip pat bus aptariama saugumo situacija.

Kaip BNS informavo Prezidentūros atstovai, NATO sąjungininkų pajėgų dislokavimo Lietuvoje, visuotinio šaukimo įvedimo klausimų šiame posėdyje aptarti neplanuojama.

Pagal įstatymą, VGT vadovauja prezidentas – vyriausiasis valstybės ginkluotųjų pajėgų vadas, tarybą taip pat sudaro premjeras, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas.

Buvusi Vyriausybė žvalgybą vykdančiam Valstybės saugumo departamentui (VSD) 2017-aisiais buvo numačiusi skirti 0,5 mln. eurų mažiau, nei pernai – galutiniame biudžeto projekte numatyta finansavimą padidinti nuo buvusių beveik 25 iki 26,1 mln. eurų.

Praėjusią savaitę po susitikimo su kariuomenės ir Krašto apsaugos ministerijos vadovybe premjeras Saulius Skvernelis paskelbė, kad visuotinis vaikinų šaukimas į kariuomenę turi būti įvestas 2019 metais.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis mano, kad visuotiniam šaukimui pasirengti būtų spėta tik 2020 – 2021 metais.

Prezidentė sako, kad visuotiniam šaukimui būtina tinkamai pasirengti, o šiuo metu pakanka VGT numatyto ir įstatyme įtvirtinto šauktinių skaičiaus – kasmet nuo 3,5 iki 4 tūkstančių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.