Prezidentės patarėjas įvertino „valstiečius“ užgriuvusią krizę

Prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė prakalbo apie „valstiečius“ užgriuvusią krizę, kai „Lietuvos rytas“ paviešino daug detalių apie Ramūną Karbauskį ir Gretą Kildišienę. Prezidentės patarėjas teigė, kad „valstiečiai“ turi atsakyti visuomenei suprantamai, aiškiai ir įtikinti, kad tokie atvejai nekeltų jokių abejonių.

Prezidentės patarėjas įvertino „valstiečius“ užgriuvusią krizę.<br>Montažas
Prezidentės patarėjas įvertino „valstiečius“ užgriuvusią krizę.<br>Montažas
G.Kildišienė ir R.Karbauskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Kildišienė ir R.Karbauskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Kildišienė ir R.Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Kildišienė ir R.Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt, BNS

Jan 17, 2017, 7:26 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:12 AM

Antradienį numatyta speciali „valstiečių“ vedlio R.Karbauskio spaudos konferencija. Pasak prezidentės patarėjo, reikėtų palaukti, kaip pati partija įvertins, nes ne į visus klausimus šiuo metu atsakyta.

„Dabar viešojoje erdvėje matome labai daug įvairių fragmentinių detalių. Bet visuma, toks apibendrinimas rodosi žiūrint į šitą situaciją, kad politikai, ypač naujai išrinkti politikai, susiduria su ta krize – privataus gyvenimo atskyrimo nuo viešojo gyvenimo atskyrimo“, – Žinių radijuje antradienį kalbėjo M.Lingė.

Pasak prezidentės patarėjo, Seimo nariams taikomas didesnis dėmesys yra natūralus dalykas ir anksčiau tokių atvejų buvo ne vienas.

„Tas lūžis, kaip matome ir dabar, viešojo asmens gyvenimas ir padidėjęs dėmesys viešiesiems asmenims yra natūralus demokratinėse valstybėse.

Didesnis viešumas ir skaidrumas padėtų išeiti iš tos situacijos“, – kalbėjo patarėjas.

Sekmadienį taip pat kalbėta, kad šios situacijos buvo galima išvengti, tačiau tam nebuvo pasiruošta. Apie tai anksčiau kalbėjo ir komunikacijos specialistai.

„Galima kalbėti apie komunikacijos ir požiūrio dalykus. Nesinorėtų įvykiams užbėgti už akių ir, matyt, pati partija gana greitai sudės visus taškus“, – sakė M.Lingė.

Premjeras Saulius Skvernelis, savo ruožtu kalbėjęs Lietuvos radijui, teigė, jog istorija dėl Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojos Gretos Kildišienės galimo interesų konflikto tampa tragikomiška, nors gali būti išsprendžiama labai paprastai.

„Manau, kad ta istorija tampa net tragikomiška. Jei yra klausimų, kurie atskirai kelia abejonių dėl transporto naudojimo ar kitų, tai Seimo narė turėtų išspręsti klausimą dėl transporto labai paprastai – yra galimybės turbūt alternatyvios ir pašalinti visas abejones galima, kad nebūtų net prielaidų kažkokiam interesų konfliktui.

Reikia tą žingsnį padaryti ir atsisakyti tos transporto priemonės arba įforminti tuos turtinius santykius kitaip“, – interviu LRT radijui antradienį sakė S.Skvernelis.

„Lietuvos ryto“ žurnalistė Rasa Karmazaitė praėjusį šeštadienį atskleidė keletą faktų apie G.Kildišienę ir R.Karbauskį.

Paaiškėjo, kad Seimo narė naudojasi milijonieriui R.Karbauskiui priklausančio Agrokoncerno automobiliu „Range Rover“, tačiau niekur nėra to deklaravusi.

Be to, kaip kandidatė į Seimą pernai pateikusi biografiją Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ji nurodė, kad buvo įstojusi į Vilniaus kolegijos Teisės fakultetą. Tačiau „Lietuvos rytas“ išsiaiškino, kad tokio fakulteto šioje aukštojoje mokykloje apskritai nėra.

Keisčiausia, kad net įsisiūbavus skandalui Seimo į svarbų tarptautinį renginį Niujorke komandiruojama G.Kildišienė niekaip nesugebėjo rišliai atsakyti, kokius mokslus ji baigusi ir kokius kremta šiuo metu.

Kandidato į Seimą biografijoje G.Kildišienė nurodė, kad yra ištekėjusi. Bet buvęs moters vyras Tomas, su kuriuo ji šiuo metu bylinėjasi dėl turto, „Lietuvos rytui“ tvirtino, jog dabartinės politikės iniciatyva jų santuoka buvo nutraukta dar 2013 metais. Tik vakar G.Kildišienė pagaliau atnaujino asmeninę Seimo anketą, kurioje pateikiami faktai skiriasi nuo anksčiau teiktų duomenų VRK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.