Vytautas Bruveris. Gretos glostytojai rikiuojasi į eilę

Žmogus net nesumoji, kas šioje istorijoje apie Gretą, Ramūną ir jųdviejų bendrą džipą atrodo įspūdingiausiai – jie patys ar juos suskubusi gelbėti vadinamųjų prievaizdų gvardija. Tų, kurie už mokesčių mokėtojų pinigus privalo prižiūrėti, kad valdantieji elgtųsi daugmaž padoriai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2017, 6:09 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:30 AM

Juk kas pirmiausia puolė į pagalbą R.Karbauskiui, G.Kildišienei ir visai „valstiečių“ partijai? Ogi trijų svarbių komisijų vadai, tie, kurie šioje situacijoje turėjo mažų mažiausiai patylėti bent iki tol, kol jų vadovaujamos insitucijos priims kokius nors sprendimus.

Tačiau Seimo etikos sargų vedėja R.Tamašunienė ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovas R.Valentukevičius iškart suskubo pareikšti, jog nieko bloga, kad Seimo narė neatlygintinai naudojasi privataus koncerno automobiliu.

Anot jų, reikalą gelbėja tai, kad mašiną neva nuomojasi kažkoks dėdė. Vakar jau pasirodo žinių, kad džipą iš R.Karbauskio bendrovės ne pagal išgales bando įsigyti Gretos motina, kuri leidžia juo važinėti dukteriai.

Bet tai abiem pirmininkams, tauškiantiems apie „teisę“ ir „įstatymus“, nesvarbu.

Panašiai sukosi ir amžinasis Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovas Z.Vaigauskas – esą baltos dėmės su melo skylėmis Seimo narės biografijoje yra tokie niekai, kad jos reikės tik paprašyti jas savo nuožiūra užlopyti, ir reikalas baigtas.

Tokius tūpsnius galima nesunkiai paaiškinti – akiratyje atsidūrė ne kokie prasčiokai, o didžiulę valdžią turinčios partijos grietinėlė. Ir būtent nuo jos priklauso, ar toliau sėdės savo posteliuose tokie kaip R.Valentukevičius ar Z.Vaigauskas.

O tokie kaip R.Tamašunienė ir jos atstovaujama lenkų-krikščioniškų šeimų sąjunga „valstiečių“ paunksmėje jaučiasi geriau, kuo geriau su jais sugyvena.

Kaip matome, nieko nauja ir po Naisių saule – skaisčiausiai ji šviečia tik Perkūno ir Žemynos pateptiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.