Pateikta versija, iš kur Gretos Kildišienės motina gavo pinigų: išmoka už žuvusį sūnų

Seime puse lūpų kalbama, kad Vladislava Mikalauskienė pinigų brangiai visureigio „Range Rover“ nuomai galėjo turėti iš išmokos, kurią galėjo gauti už žuvusį sūnų, skelbė „Lietuvos ryto“ televizija. Gretos Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė už „Range Rover“ visureigį Ramūno Karbauskio valdomam Agrokoncernui per mėnesį pervedė po 1000 tūkstantį eurų. Būtent tokie skaičiai ir sukėlė daugybę klausimų, nes V.Mikalauskienė anksčiau dirbo tik darželio auklėtoja.

G.Kildišienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Kildišienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2017, 8:08 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:37 PM

Pagrįsti pinigų kilmę ir sandorio detales R.Karbauskį bei G.Kildišienę ragino ir koalicijos partneriai socialdemokratai, o „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ liberalas Eugenijus Gentvilas pareiškė, kad „valstiečiai“ tyčia sukūrė tokią schemą, kad galėtų apeiti pačių siūlymą uždrausti parlamentarams nuomotis automobilius.

„Lietuvos ryto“ televizija išsiaiškino, kad V.Mikalauskienė už 47 tūkstančių eurų vertės visureigį galėjo mokėti pinigais, kuriuos praeityje gavo po sūnaus žūties.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis teigė, kad matė sutartį, kurią „valstiečiai“ ketvirtadienį paviešino „Lietuvos ryto“ konkurentams.

Ketvirtadienį LRT laidoje „Dėmesio centre“ Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Povilas Urbšys teigė, kad kalbėjo su G.Kildišiene.

„Pasirodo, tikrai mama turėjo santaupų. O tos santaupos atsirado prieš 15 metų, kai žuvo jos sūnus, tarnavęs Prancūzijos legione. Ponios G. Kildišienės mamai buvo sumokėta kompensacija. Aš tuomet paklausiau, kodėl šis faktas nebuvo pasakytas viešai? G. Kildišienė atsakė, kad tai tarsi atvertų šeimos žaizdą ir ja pradėtų spekuliuoti. Dėl to priežasties esą ir buvo delsiama viską pasakyti iki galo“, – sakė P.Urbšys.

Tačiau pasakyti, kam turint pinigų reikėjo veltis į tokią sudėtingą „Range Rover“ nuomos schemą, jis pasakyti negalėjo.

„Reikia žinoti, kiek tų santaupų buvo. Ar jų buvo pakankamai, kad galima būtų iš karto nusipirkti. Aš kiek žinau, ta išmokėta kompensacija siekė apie 30 tūkst. eurų. Taip pat dar buvo santaupų iš paveldėto ir parduoto turto. Taigi, vertinant to automobilio kainą, turbūt visos santaupos ir būtų jam išleistos. Gal dėl to ir pasirinktas kitas būdas – mokėti kas mėnesį“, – LRT laidoje kalbėjo P.Urbšys.

P.Urbšys teigė, kad dabar svarbiausia išsiaiškinti, ar išmoka buvo gauta grynaisiais, ar pavedimu į banką.

„ Jeigu buvo grynieji, tai buvo prievolė deklaruoti. Jeigu buvo laikomi banke, tai dar geriau ir paprasčiau. Šitą faktą dėl brolio žūties ir išmokėtos kompensacijos galima patikrinti. Kažin, ar Prancūzijos institucijos išmoka kompensacijas grynais, jos pervedamos į banko sąskaitą. Taigi, jei pinigai buvo banke, kažin, ar čia kas nors prasilenkia su įstatymais“, – kalbėjo P.Urbšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.