Greta Kildišienė nusprendė nevykti į Niujorką

Skandalui dėl visureigio „Range Rover“ ir neaiškių jo įsigijimo aplinkybių nerimstant, Seimo narė G.Kildišienė nusprendė nebevykti į Jungtines Amerikos Valstijas, Niujorką, kur turėjo vykti kaip Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje sąjungoje narė.

Skandalui dėl visureigio „Range Rover“ ir neaiškių jo įsigijimo aplinkybių nerimstant, Seimo narė G.Kildišienė nusprendė nebevykti į Jungtines Amerikos Valstijas, Niujorką, kur turėjo vykti kaip Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje sąjungoje narė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Skandalui dėl visureigio „Range Rover“ ir neaiškių jo įsigijimo aplinkybių nerimstant, Seimo narė G.Kildišienė nusprendė nebevykti į Jungtines Amerikos Valstijas, Niujorką, kur turėjo vykti kaip Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje sąjungoje narė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 9:39 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:13 PM

Tokia planuota parlamentarės kelionė sukėlė nemažą sąmyšį: vieni tikino, kad jai trūksta patirties tokiai komandiruotei, kiti – kad stinga anglų kalbos žinių.

„Mus informavo R.Baškienė, kad dėl asmeninių aplinkybių ji nevyks, o ir apskritai „valstiečių“ frakcija ketina deleguoti kitus narius į Tarpparlamentinės sąjungos delegaciją“, – sakė Seimo vicepirmininkas G.Kirkilas.

Seimo pirmoji vicepirmininkė R.Baškienė teigė, kad parlamentarė G.Kildišienė komandiruotės į JAV atsisakė dėl pašlijusios mamos sveikatos.

„Aš gavau šiandien jos telefono skambutį kaip valdybos narė, ir man buvo patikinta, kad dėl mamos sveikatos ji nebedrįsta vykti į tokią tolimą kelionę ir palikti mamos vienos, be priežiūros. Mes suprantame jos atsakomybę ir rūpinimąsi mama, ir valdyba šiandien priėmė sprendimą parengti kitą valdybos nutarimą ir į šią delegaciją skirti kitą Seimo narį iš tos grupės, kurioje yra Seimo nariai, patvirtinti kaip Tarpparlamentinės sąjungos nariai“, – sakė R.Baškienė.

Kas pakeis G.Kildišienė kelionėje į Niujorką, R.Baškienė sakė nežinanti: „Mes pavedėme G.Kirkilui paruošti nutarimo projektą.“

Turėjo pasisemti patirties

Seimo delegacijai Tarpparlamentinėje sąjungoje vadovaujantis G.Kirkilas pripažino, kad G.Kildišienė į Niujorką turėjo būti siunčiama jo iniciatyva. Esą tam nereikia ypatingos kompetencijos.

„Jungtinės Tautos parlamentarams iš viso pasaulio pristatys savo poziciją dėl klimato kaitos. Jie tik išklausys informaciją ir ją parveš į Lietuvą. Be to, nėra parlamentarų, kurie gerai išmanytų visas temas“, – ketvirtadienį kalbėjo G.Kirkilas.

Anot komiteto pirmininko, G.Kildišienei į Niujorką gali tekti vykti ir dar po mėnesio, taip pat planuojama kelionė į Kambodžą, kur taip pat posėdžiaus Tarpparlamentė sąjunga.

„Todėl įgyta patirtis bus naudinga. Ji galės iš arčiau susipažinti su šios organizacijos struktūra“, – dėl G.Kildišienės kelionės kilusio erzelio nesureikšmino Seimo senbuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.