Raimondas Kurlianskis papasakojo apie susitikimus su Dainoru Bradausku

Finansų ministras Vilius Šapoka pranešė, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis su VMI vadovu Dainoru Bradausku aptarinėjo „Vilniaus prekybos“ ir „MG Baltic“ mokestinius tyrimus, mokesčių vengimo schemas. Nutekinta informacija kenkė mokestiniams tyrimams.

Raimondas Kurlianskis apie tyrimą: „Ką aš žinau, kokios ten išklotinės“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Raimondas Kurlianskis apie tyrimą: „Ką aš žinau, kokios ten išklotinės“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 2:11 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:18 PM

„Negirdėjau, ką sakė, tai man sunku komentuoti ką nors daugiau. Šiaip čia jau visokių rašinių mačiau, bet man labai sunku pasakyti. Ką aš žinau, kokios ten išklotinės, kokie pokalbiai, kaip jie suklijuoti, kaip sukarpyti“, – penktadienį teigė R.Kurlianskis.

Tyrimo metu nustatyta, kad D.Bradauskas nedarbo vietoje sistemingai susitikinėjo su R.Kurlianskiu.

„Aš neneigiu, kad buvau susitikęs ir ne kartą“, – sakė R.Kurlianskis.

Pasiteiravus, ar buvo kalbama apie mokestinius klausimus, verslininkas tikino, kad nebepamena.

„Tiesą sakant, nelabai pamenu, nes tai buvo seniai. Yra visokių dalykų, esame dideli mokesčių mokėtojai. Jei konsoliduoti, tai turbūt, Lietuvoje esame antri.

Tegul jis (D.Bradauskas- Red. pastaba) komentuoja, jis mėgsta kalbėti. Taip bus gal geriau. Aš nelabai noriu, nes nei aš skaičiau, nei mačiau, nei žinau, kas ten ir kaip“, – sakė R.Kurlianskis.

Paklausus, ar kreipėsi į D.Bradauską dėl pagalbos, paramos R.Kurlianskis atsakė, kad nereikalinga jiems jokia pagalba. „Šiaip daug mokesčių mokame, kam mums to reikia. Mus ištisai tikrina ir su dideliu užsidegimu dar, jei pastebėjote“, – sakė pašnekovas.

Finansų ministras teigė, kad buvo perduodama slapta informacija, kuri turėjo būti užrakinta po „septyniais užraktais“. „Abejoju“, – taip vienu žodžiu R.Kurlianskis įvertino ministro teiginius.

Penktadienį portalas 15min.lt teigė sužinojęs svarbiausias R.Kurlianskio ir D.Bradausko pokalbio detales. Telefoninio pokalbio metu buvo kalbama apie vienos iš „Vilniaus prekybos“ įmonių restruktūrizaciją, aptarinėjama, kokias išvadas turėtų pateikti VMI. Už tai žadama politinė parama. Rašoma, kad D.Bradauskas net ištaria: „Jūsų priešai – mūsų priešai!“

Tarnybinių pažeidimų tyrimą dėl D.Bradausko veiksmų Finansų ministerija pradėjo sausio 4 d., gavusi informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT).

Pasirodžius kaltinimams, D.Bradauskas teigė, kad su R.Kurlianskiu bendravo kaip su žiniasklaidos atstovu. R.Kurlianskis savo ruožtu patvirtino, kad yra D.Bradausko kurso draugas, todėl jiedu pažįstami ir bendrauja ne vieną dešimtį metų, o koncerno atstovų bendravimas su VMI – neišvengiamas.

Laikinai VMI vadovaujantis viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas pranešė, kad inspekcija aktyviai bendradarbiaus su Finansų ministerija vykdant institucijos procedūrų patikrinimą.

R.Kurlianskis yra „MG Baltic“ viceprezidentas. Koncerno grupei priklauso alkoholio gamybos ir prekybos įmonės „Stumbras“, „Alita“, „Mineraliniai vandenys“, LNK televizija, naujienų portalas alfa.lt, nekilnojamojo turto bendrovės „Mitnija“ ir „MG Valda“, mažmeninės prekybos drabužiais įmonė „Apranga“, logistikos bendrovė „Tromina“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.