Algirdas Butkevičius nuomojamą „Audi Q7“ žadėjo deklaruoti pirmadienio vakarą

Socialdemokratas, buvęs premjeras

A.Butkevičius teisinasi, kad padarė klaidą.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Butkevičius teisinasi, kad padarė klaidą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2017, 5:53 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:12 PM

„Čia buvo tiesiog klaida padaryta. Paklausiau jau buvusio patarėjo tada ir jis sakė, kad jei yra tik nuomos sutartis, kad nereikia deklaruoti. Dabar skambinau žmonai, kad atsiųstų elektroninės bankininkystės duomenis man į Strasbūrą, rekvizitus ir uždeklaruosiu. Taip, gailiuosi, kad taip nepadariau. Šiandien atsiųs rekvizitus ir eisiu susitvarkyti viešųjų ir privačių interesų deklaraciją viešbutyje“, – pirmadienį portalui kalbėjo komandiruotėje esantis A.Butkevičius.

Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą privaloma deklaruoti visus sandorius, pagal kuriuos per metus sandorio vertė yra didesnė nei 3 tūkst. eurų. Tokius sandorius privaloma deklaruoti per 30 kalendorinių dienų, o jei paaiškėja naujos aplinkybės, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas, deklaruojantis asmuo turi papildyti deklaraciją nedelsiant, bet ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas nuo aplinkybių paaiškėjimo.

BNS savaitgalį rašė kad A. Butkevičius nuomojasi ketverių metų senumo 40 tūkst. eurų vertės „Audi Q7“ automobilį iš nedidelės įmonės, kuri nei Registrų centro dokumentuose, nei viešoje erdvėje nenurodo užsiimanti automobilių nuoma. Parlamentaras teigia, jog įmonę rado apklausos būdu. Marijampolėje veikiančios bendrovės „Alavera“ vadovas neatskleidžia, kaip surado klientą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.