Jaunieji kūrėjai vėl pradžiugino originalumu

Kaune baigėsi penkiolikos metų sukaktį švenčiantis respublikinis informatikos konkursas „Kompiuterinė Kalėdų pasaka 2016“. Miesto savivaldybėje apdovanoti iš visos Lietuvos čia susirinkę moksleiviai, kūrę kompiuterinės grafikos darbus.

Pirmoji vieta nuotraukų koliažo grupėje atiteko Kauno technologijos universiteto gimnazijos 10B klasės moksleivei Viktorijai Pareikaitei.<br>Organizatorių nuotr.
Pirmoji vieta nuotraukų koliažo grupėje atiteko Kauno technologijos universiteto gimnazijos 10B klasės moksleivei Viktorijai Pareikaitei.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2017, 3:40 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:25 PM

„Džiugu matyti, kad konkursas sulaukė tokio aktyvumo ir susidomėjimo. Drąsiai galime sakyti, kad tikslas – ugdyti moksleivių kompiuterinę ir filologinę kultūrą, skatinti jų kūrybinius gebėjimus, aktyvinti informatikos mokytojus – yra pasiektas“, – teigė konkursą organizuojančio Informacijos technologijų mokymo centro direktorė Skaidra Vaicekauskienė.

Iš pradžių kompiuterinės Kalėdų pasakos konkursas buvo rengiamas siekiant supažindinti vaikus su kompiuteriais, o priemonės, kuriomis buvo naudojamasi, neprilygo dabartinėms: piešiniai buvo kuriami „Word“ ir „Paint“ programomis. Dabar moksleiviai naudojasi įvairiausiomis priemonėmis, išmanumą ir talentus atskleidžia jas jungdami.

„Labai vertiname konkurso dalyvių originalumą, kūrybiškumą ir atlikimo kokybę tiek meniniu, tiek kompiuterinio įgyvendinimo požiūriu, kalbos taisyklingumą. Be abejonės, šiuolaikinę visuomenę veikia masiniai štampai, tad vertindami darbus kreipėme dėmesį į originalius sprendimus, įdomiau atskleistus siužetus.

Šių metų darbuose pastebėjau daugiau romantikos, pasakos elementų“, – teigė vertinimo komisijos pirmininkas, Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto Kultūrų studijų ir etnologijos katedros doc. dr. Arūnas Vaicekauskas.

Pirmininkas pastebėjo, kad šių metų dalyviai rinkosi šviesesnes spalvas.

Be to, padaugėjo piešinių su pačių moksleivių kurtais tekstais, sumažėjo animacinių filmukų herojų atspindžių. Padidėjo ir dalyvių ratas, ir geografija: šalia anksčiau dalyvavusių mokyklų matoma naujų.

Piešinių kategorijoje moksleiviai buvo skirstomi į tris amžiaus grupes: I–IV, V–VIII ir IX–XII klasių. Taip pat buvo apdovanoti nuotraukų koliažo kūrėjai, kurie į amžiaus grupes nebuvo skirstomi. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.