Dainius Kreivys automobilį nuomojosi savo lėšomis?

Kilus ažiotažui dėl Seimo nario Dainiaus Kreivio nuomojamo automobilio iš UAB „Statybų gausa“, kurios vienas iš savininkų yra ir D. Kreivys, pabrėžtina, kad parlamentaras už automobilio nuomą nenaudojo parlamentinėms išlaidoms skirtų lėšų, automobilį nuomojosi savo asmeninėmis lėšomis, pranešė TS-LKD frakcijos viešųjų ryšių grupė.

Dainius Kreivys priverstas teisintis dėl automobilio nuomos.<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Kreivys priverstas teisintis dėl automobilio nuomos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 10:12 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:24 PM

Be to, nuoma D. Kreivio Viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje deklaruota nuo 2013 m. sausio 1 d. Ši informacija yra vieša.

„Lietuvos rytas“ išsiaiškino, kad kilus skandalui dėl G.Kildišienės konservatorius Dainius Kreivys netgi nutraukė automobilio nuomos sutartį. Politikas papildė savo deklaraciją, nurodydamas ką tik įvykusį 6 tūkst. eurų vertės nuomos sandorį, tiesa, daugiau jo detalių D.Kreivys neatskleidė.

Paklaustas, ką reiškia šis įrašas, konservatorius pripažino, kad sausio 16-ąją buvo sudaręs automobilio nuomos sutartį su jam priklausančia bendrove „Statybų gausa“, kuriai priklauso prekybos tinklas „Moki veži“.

„Jau šią sutartį nutraukiau. Aš nutariau automobilį nupirkti. Kodėl? Vyksta visokie skandalai, pagalvojau, kad geriau nusipirkti ir bus ramu“, – staigių manevrų priežasties neslėpė D.Kreivys.

Bet politikas neįžvelgė problemos, kad automobilį nuomojosi iš jam priklausančios bendrovės: „Tai normalu. Jei aš esu vienas iš akcininkų, turbūt nėra didelė problema, kad įmonė man nuomoja.“

Šešerių metų senumo „Audi A6“ nuomojęsis Seimo narys tikino, kad jam nebuvo taikomos kokios nors lengvatos.

D.Kreivys taip pat teigė iš bendrovės „Statybų gausa“ automobilį įsigijęs rinkos sąlygomis – už pirkinį, kurio dar nėra deklaravęs, jis sumokėjo 13,5 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.