Gintautas Paluckas sieks socialdemokratų pirmininko posto

Vilniaus miesto vicemeras, vienas iš jaunųjų socialdemokratų Gintautas Paluckas antradienį pranešė, kad kandidatuos į partijos pirmininko postą. Paklaustas, kaip nusprendė siekti partijos vairo, G.Paluckas atsakė trumpai: „Pribrendau.“

Gintautas Paluckas sieks socialdemokratų pirmininko posto.<br>D. Umbraso nuotr.
Gintautas Paluckas sieks socialdemokratų pirmininko posto.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 8:40 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:43 PM

„Aš, sąmoningai vertindamas visas aplinkybes, kuriose yra atsidūrusi partija, manau, kad mano jau sukaupta tam tikra politinė patirtis ir vizijos, mintys, kuriomis aš pastaruoju metu dalinuosi ir su bičiuliais, ir viešumoje, gali būti naudingos siekiant partijos atsinaujinimo, naujos lyderystės ir visuomenės pasitikėjimo atgavimo“, – kalbėjo G.Paluckas.

Politikas pasidžiaugė, kad sprendimas yra ne tik pribrendęs, bet ir palaikomas bičiulių, partijos kolegų.

Galimybes vertina realiai

Socialdemokratas nusiteikęs optimistiškas ir mano, kad turi pakankamai realių galimybių tapti partijos pirmininku.

„Niekas nekandidatuoja neturėdamas galimybių ar manydamas, kad jų neturi. Aš esu tokios sportinės dvasios, linkęs varžytis ir rungtis, todėl savo galimybes vertinu labai realiai“, – sakė Vilniaus vicemeras.

Jis taip pat pabrėžė, kad galimybė tapti socialdemokratų vedliu nėra vien jo tuščias tikėjimas, kad jo kandidatūrą palaiko ir ja tiki partijos ir kiti partijos nariai.

„Partija ir skyriuose palaiko, tas palaikymas tikrai yra ir mane tai drąsina“, – džiaugėsi Vilniaus vicemeras.

Partiją keistų iš esmės

Paklaustas, ką partijoje keistų jei taptų jos pirmininku, G.Paluckas žodžių į vatą nevyniojo – keistų viską.

„Aš tikrai esu truputį kitoks kandidatas, nes aš tikrai nesiūlau kažkokių kosmetinių pataisymų, aš siūlau viską apimančius: įvaizdžio reformavimą, profesionalumą komunikacijoje, politinių paskyrimų dalykuose, partijos procesų sprendimų priėmimo ir veiklos demokratizavimas ir decentralizavimas.

Tai yra, sakykime, vienmandačių kandidatų nominavimas skyriuose, ideologinių srovių įteisinimas partijoje, siekiant didesnės konkurencijos idėjomis ir iniciatyvomis, o ne pokiliminiais individualiais personaliniais susitarimais ir pan“, – darbus, kuriuos nuveiktų partijai, vardijo kandidatas. Jis taip pat pabrėžė, kad partijai atėjo laikas atsinaujinti, tad reikia į ją pritraukti daugiau narių, nes, pasak G.Palucko, yra gana daug žmonių, kurie jau ilgą laiką ketina prisijungti prie socialdemokratų.

„Noriu pabrėžti, kad ne atsijauninti, o atsinaujinti, nes nauji žmonės jau yra pribrendę stoti į partijos lyderių gretas, į priekį, nes tai susiję ir su naujomis kompetencijomis, profesionalumų ir su įgūdžių keitimu.

Kaip sakiau, aš ne tas, kur kosmetinius pakeitimus siūlo, aš siūlau chirurginius“, – kalbėjo G.Paluckas.

Aiškėja konkurentai

Socialdemokratams naujo lyderio prireikė, nes dabartinis jų vadovas Algirdas Butkevičius po partijai nesėkmingų Seimo rinkimų pranešė nebenorintis vadovauti valdančioje koalicijoje esančiai partijai. Naujuose rinkimuose jis taip pat nekandidatuos.

Tiesa, savo kandidatūras į partijos vadovo kėdę jau pareiškė ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, anksčiau ėjęs Jonavos mero pareigas. Kaip galimos partijos pirmininkės, linksniuojama ir Vilijos Blinkevičiūtės pavardė.

Tiesioginius pirmininko rinkimus socialdemokratai rengs pirmą kartą, iki šiol pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose. Preliminariai numatoma partijos narių balsavimą surengti balandį, o rezultatai būtų patvirtinti gegužės pradžioje.

Socialdemokratams Seimo rinkimuose likus tretiems ir gavus 17 mandatų, partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius lapkričio pradžioje vykusiame posėdyje pranešė norintis atsistatydinti, tačiau taryba tam nepritarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.