Valdas Bartasevičius. Surask moterį, ir viskas aišku?

„Cherchez la femme!“ – ieškok moters, ir atskleisi giliausiai slepiamas nusikalstamas paslaptis, – skelbia detektyvinės paieškos klasika tapęs prancūzų policijos generolo posakis.

Tautai surastas moters automobilis iš R.Karbauskio ūkio daug labiau žadins vaizduotę nei kokie nors mokesčių reikalai.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Tautai surastas moters automobilis iš R.Karbauskio ūkio daug labiau žadins vaizduotę nei kokie nors mokesčių reikalai.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 7:50 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:51 PM

Jau visą savaitę Lietuva tik ir kalba apie „Lietuvos ryto“ atskleistą R.Karbauskio paslaptį ir dar kalbės ilgai. Kaip čia praleisi progą neįkišęs ir savo trigrašio?

Apie surastą moterį jau viskas pasakyta. Žinoma, tai nereiškia, kad nieko daugiau ir nebus sakoma. Bus, ir dar kiek! Juo labiau kad patraukus už vieno siūlo galo ima lįsti ir kiti – jau, pasirodo, ji ir pinigų galėjusi pasisavinti iš buvusio darbdavio.

Peno kalboms pakaks ne tik šiam mėnesiui, šiai žiemai, bet ir, ko gero, visiems metams, o pasistengus – gal ir ilgiau, pavyzdžiui, iki prezidento rinkimų.

Per kitus Seimo rinkimus, be abejo, taip pat bus galima prisiminti šią temą.

Negelbės nė moters pasitraukimas iš Seimo. Prireiks nemažai laiko, kol ši istorija bus pamiršta.

Žinant, kas bus, ką galima pasakyti jau dabar? Pirmiausia, kad R.Karbauskis susimovė lygioje vietoje, ir dar taip, kad visi ligšioliniai „valstiečių“ plunksnų pešiojimai už teisinį blaškymąsi, populizmą, prioritetų pakeitimą smulkmenomis atrodys tik padų kutenimas.

Tautai surastas moters automobilis iš R.Karbauskio ūkio daug labiau žadins vaizduotę nei kokie nors mokesčių reikalai. Ypač kai ta moteris esą užvakar buvo mezgėja, vakar jau tapo didele politike, R.Karbauskio pavaduotoja, sprendžiančia šalies ateitį ir net susirengusia skristi į JAV svarstyti globalių pasaulio reikalų, o šiandien – vėl niekas.

Ką išvydo tauta? Moterį šalia R.Karbauskio ir brangų jo automobilį, kuriuo ji važinėjo. O ką girdėjo iš „valstiečių“ vado? Labiausiai įsiminė du dalykus: kokios brangios jam šeimos vertybės, kad jas saugodamas net išvežė žmoną su vaikais toliau nuo pavojingos Lietuvos į ramią Ispaniją, ir dar kaip visur valdžioje dabar ieškoma tik profesionalų.

Ką gi, rado profesionalę? Visai nesvarbu, kaip ten dėl tos moters yra iš tikrųjų, net neverta apie tai diskutuoti. Tik svarbu, kaip viskas atrodo. Ogi atrodo nekaip. Kad ir kokia bedantė būtų opozicija, nepraleis progos pagroti šios pikantiškos melodijos.

Žiniasklaida taip pat pasistengs paversti ją ilgai grojančia plokštele. Partijos gelbėjimo planas pašalinant moterį iš Seimo gali suveikti tik ilgainiui.

Nesunku nuspėti, kas dėl šios istorijos labiausiai nukentės.

R.Karbauskio reitingai gerokai smuks, tik klausimas, kaip smarkiai ir ar ilgam. „Valstiečių“ populiarumas turbūt dramatiškai nesumenks, o premjeras S.Skvernelis visai nieko nepralaimės. Netgi priešingai – jis potencialus laimėtojas.

Vertėtų atkreipti dėmesį, kaip apdairiai S.Skvernelis atsiribojo nuo šios istorijos. Jis iškart pareiškė, kad turi būti atskleistos automobilio nuomos paslaptys, kai kiti „valstiečiai“ dar visaip mėgino išsukti moterį, o apie R.Karbauskį kalbėjo, kad jis čia neva iš viso niekuo dėtas.

Iš kai kurių užuominų atrodė, kad jau net ieškomas koks slaptas moters rėmėjas, galintis geriau nei jos motina atlikti brangaus automobilio nuomotojo vaidmenį.

„Valstiečių“ gretose dabar sąmyšis, ypač kai užgriūva naujos žinios apie moterį. Jau ir R.Karbauskis ją aukoja, paskelbęs, kad ji nutarė atsistatydinti, o S.Skvernelis ir Seimo vicepirmininkė R.Baškienė pareiškė, kad tiesiog būtina tai padaryti.

Vis dėlto „valstiečių“ lyderio autoritetas gerokai pašlijo, tiktai R.Karbauskio stiprybė, kad partijoje kol kas nėra jam konkurentų. Vienintelis galintis su juo varžytis – S.Skvernelis, bet jis nepartinis ir neatrodo, kad rengtųsi stoti į partiją ir pasinaudodamas proga varžytųsi dėl lyderystės joje.

Jei S.Skvernelis 2019 metais taikysis į šalies vadovo postą, jam tai nenaudinga – V.Adamkaus ir D.Grybauskaitės pavyzdžiai parodo, kad tauta prezidentais mieliau renka nepartinius.

Tačiau moters skandalas net ir nieko nedarant jau vis viena sustiprino S.Skvernelį. Seimo Kultūros komiteto pirmininkas dar tebelaiko partijos vadeles savo rankose, bet išklibinti premjerą jam dabar – ne pagal jėgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.