Arūnas Dumalakas. Dykumų ralio vilką išgelbėjo Greta

Sėkmingai sunkią Dakaro ralio trasą įveikęs ir lyg čempionas Lietuvoje sutiktas lenktynininkas A.Juknevičius turėtų dėkoti ne tik savo automobiliui „Toyota“. „Ačiū“ jis turėtų tarti ir garsiausiai Lietuvoje Gretai bei jos visureigiui „Range Rover“.

Greta Kildišienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Greta Kildišienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Dumalakas

Jan 26, 2017, 7:03 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 11:05 AM

Jeigu ne šis automobilis, Antanas dabar jau skaičiuotų pinigėlius baudai susimokėti. Tik kilusiame triukšme dėl Gretos visureigio nuskendo lenktynininko prisipažinimas apie samanę. Lyg į Dakaro smėlynus prasmego.

Grįžęs iš Dakaro ralio A.Juknevičius labai neatsargiai (matyt, užmiršęs, kad valdžioje mirtini alkoholio priešai „valstiečiai“) viešai papasakojo, kaip vežėsi samanės butelį.

Negana to, lenktynininkas užsiminė, kad tas butelis jam – kaip tėviškės simbolis. Jis netgi nemėgino slėpti, kad samanės į ralį vežasi ne pirmą kartą, o tą butelį per lenktynes saugo juodžiausiai dienai.

Be reikalo A.Juknevičius pasakojo, kad išsaugotą butelį atkemša po varžybų, pavaišina kitus dalyvius, kurie gurkšnodami samanę klausosi Antano pasakojimų apie Lietuvą.

Jei ne Gretos visureigis, A.Juknevičiui šie žodžiai būtų tikrai atsirūgę. Tai kas, kad svaigalų kvapas užlieja Seimą kiekvienos kadencijos pradžioje. Tik ne šios, kai blaivybės šaukliai „valstiečiai“ uždraudė į Seimą įsinešti bet kokį alkoholio butelį.

Tad nuo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo laikų klaidžiojusius pasiūlymus leisti legaliai gaminti naminę degtinę teks palaidoti po Dakaro smėlynais. Kaip ir Nacionalinę naminės degtinės gamintojų asociaciją, kurios vadovas – garsiausio Lietuvos blaivininko R.Karbauskio bendrapavardis V.Karbauskis – jau spėjo atsižegnoti pareigų.

O A.Juknevičius vis dar svarsto – dalyvaus kitąmet Dakaro ralyje be savo simbolio samanės ar ne. O ką, jeigu jis nusivežtų giros butelį, kurį atkimšęs po lenktynių svetimšaliams papasakotų, kad šį gėrimą Lietuvoje tik geri vyrai geria?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.