Rimantė Šalaševičiūtė: vaikas negali būti vien šeimos nuosavybė

Socialdemokratai, uždegdami

Socialdemokratai tvirtai pasisako už visas įmanomas priemones – įstatymus, darbuotojų kompetenciją, kaimynų, artimųjų požiūrį – visas, kurios gali užkirsti kelią bet kokiam smurtui prieš vaikus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Socialdemokratai tvirtai pasisako už visas įmanomas priemones – įstatymus, darbuotojų kompetenciją, kaimynų, artimųjų požiūrį – visas, kurios gali užkirsti kelią bet kokiam smurtui prieš vaikus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 1:39 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:27 AM

„Šiandien, mirus šeimoje sumuštam keturmečiui, jau nereikia įtikinėjimų, argumentų, skambių ar jaudinančių frazių, kad būtų garsiai pasakyta, jog būtina visiems Lietuvos žmonėms suvokti, kaip reikalinga pagalba smurtą patiriančiam vaikui. Juk įstatymų pataisos draudžiančios bet kokį smurtą prieš vaikus buvo parengtos jau 2012 metais. Tuomet suskilo ne tik politikų nuomonės, bet ir visuomenės. Tuomet pataisų rengėjai, taip pat ir aš, sulaukėme didelio pasipriešinimo su argumentu, kad „vaikas yra šeimos nuosavybė ir valstybė negali kištis“, – sako Seimo narė, socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė.

Socialdemokratai nuo artimųjų rankos žuvusio keturmečio vaiko žūties dieną garsiai primena, kad vaikas negali būti vien šeimos nuosavybė, kad būtinos ir įstatymų pataisos, numatančios smurtavimo apibrėžimus. Ir ne tik politikų, bet ir visos visuomenės požiūris į bet kokį smurtą įvertinant jo pasekmes.

„Tiesa ta, kad teisės aktų, saugančių vaikus nuo smurto, ir dabar yra pakankamai, nepakanka vykdymo, nepakanka vaiko teisių apsaugos skyrių ir socialinių darbuotojų požiūrio, kartais ir kompetencijos, nepakanka pačios visuomenės, artimųjų, kaimynų, giminių, pačios šeimos požiūrio į galimą smurtą“, – teigia R.Šalaševičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.