Japonijoje veiklą pradėjo trečiasis Lietuvos garbės konsulatas

Lietuvos ambasadoje Tokijuje sausio 30 dieną įmonės „Fukuyama Transporting Co.“ prezidentui Shigehiro Komaru įteiktas Lietuvos garbės konsulo Fukujamoje (Hirošimos prefektūra) konsulinis patentas.

Shigehiro Komaru įteiktas Lietuvos garbės konsulo Fukujamoje (Hirošimos prefektūra) konsulinis patentas.
Shigehiro Komaru įteiktas Lietuvos garbės konsulo Fukujamoje (Hirošimos prefektūra) konsulinis patentas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2017, 2:22 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:05 AM

„Galime pasidžiaugti, kad per 25-erius diplomatinių santykių atkūrimo metus Japonija tapo svarbiausia Lietuvos partnere regione Lietuvos prekių eksporto, mokslo ir tyrimų bei įvažiuojamojo turizmo srityse, aktyviai plėtojami kultūriniai ir sporto ryšiai, jaunimo mainai“, – ceremonijos metu pažymėjo Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas.

„Esame tikri, kad Lietuvos garbės konsulatas Fukujamoje padės plėtoti abipusiškai naudingus ryšius su Fukujamos miestu ir Hirošimos prefektūra, turinčius didelį verslo, mokslo ir kultūros potencialą“, – sakė ambasadorius.

Naujasis Lietuvos garbės konsulas pažymėjo, kad sieks skatinti ekonominį bendradarbiavimą ir kultūrų mainus, turizmą, verslo ryšius, švietimo projektus.

„Jaučiu didelę atsakomybę ir pareigą aktyviai prisidėti prie gerų Japonijos ir Lietuvos dvišalių santykių“, – sakė Š. Komaru iškilmingos Lietuvos garbės konsulo įgaliojimų suteikimo ceremonijos metu.

Sh.Komaru vadovauja 1948 m. įsteigtai transporto ir logistikos įmonei „Fukuyama Trasporting Co.“ Ši korporacija, veikianti visoje Azijoje, valdo daugiau kaip 40 įmonių, kuriose dirba apie 24 tūkstančiai darbuotojų, turi 400 logistikos bazių ir 16 tūkstančių transporto priemonių.

Lietuvos garbės konsulatas Fukujamoje – jau trečiasis šioje šalyje. Lietuvos garbės konsulatai taip pat veikia Sapore bei Osakoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.