Šiaulių liberalams – partinių etikos sargų antausis

Liberalų sąjūdžio (LS) Šiaulių skyriui teks skubos tvarka šaukti neeilinį visuotinį susirinkimą ir perrinkti vadovus. Mat paaiškėjo, kad renkant dabartinius skyriaus vadovus nusižengta partinei etikai.

Liberalų sąjūdžio Šiaulių skyriaus vadovei G.Mendozai Herrerai – nemalonios žinios iš sostinės.<br>G.Šiupario nuotr.
Liberalų sąjūdžio Šiaulių skyriaus vadovei G.Mendozai Herrerai – nemalonios žinios iš sostinės.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 4:28 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:07 PM

LS Etikos ir skaidrumo komisija konstatavo, jog Šiaulių skyriaus sekretoriatui šaukiant visuotinį susirinkimą ne visi nariai gavo kvietimą. Tad naująją skyriaus vadovybę rinko vos 40 narių.

Rinkimai buvo surengti pernai lapkričio 23-iąją. 34 iš 40 susirinkimo dalyvių naująja Šiaulių skyriaus pirmininke patvirtino Giedrę Mendozą Herrerą. Jos pavaduotoju išrinktas Aurimas Lankas.

Po rinkimų dalis šiauliečių liberalų žagtelėjo, nes net nebuvo gavę kvietimo dalyvauti visuotiniame susirinkime. Juolab kad įstatai įpareigoja kviesti visus – ir nario mokestį sumokėjusius, ir to nepadariusius bendrapartiečius. Mokesčio nesumokėję nariai tik negali dalyvauti balsavime.

Situaciją Šiauliuose ėmė aiškintis LS Etikos ir skaidrumo komisija. Ji konstatavo, kad pažeidimas akivaizdus, todėl pasiūlė „sušaukti pakartotinį skyriaus visuotinį susirinkimą, kuriame iš naujo būtų perrenkami skyriaus organai“.

Etikos sargai nagrinėja dar kelis klausimus dėl dabartinės Šiaulių skyriaus pirmininkės G.Mendozos Herreros elgesio.

Vienu atveju jai rekomenduota „ateityje teikiant raštiškus atsakymus tikrinti faktus“ ir atsiprašyti šiauliečio bendrapartiečio.

Be to, etikos sargai nagrinėjo dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt aprašytą dviprasmę situaciją.

Mat Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja G.Mendoza Herrera praėjusią vasarą susitiko kavinėje su bendrapartiečiu verslininku Petru Račkausku. Po to šis verslininkas ne tik laimėjo Savivaldybės skelbtą rangos ir projektavimo darbų konkursą, bet ir buvo vienintelis šio konkurso dalyvis. Etikos ir skaidrumo komisija konstatavo, jog „negali nustatyti G.Mendozos Herreros galimų pažeidimų prieš partijos skaidrumo standartą ar kitus įstatymus, apibrėžiančius valstybės tarnautojų ir politikų elgesį“.

Tačiau G.Mendozai Herrerai rekomenduota „vengti bet kokios veiklos, kuri politikę įtrauktų į „pilkąją įstatymų zoną“, dėl kurios vėliau atsirastų pagrindas viešųjų ir privačių interesų konfliktui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.