Vytautas Bruveris. Valdžioje – žiurkių lenktynės: kas greičiau pavogs milijoną

Kas labiau rėžia ausį – faktai apie Kauno tardymo izoliatoriuje įžūliai taškytus biudžeto pinigus ir, ko gero, vešėjusią korupciją ar tai, kad tuos faktus atskleidusi ir, atrodytų, tik savo pilietišką pareigą atlikusi šios įstaigos pareigūnė R.Kazėnienė dabar liaupsinama taip, tarsi ne kelis viršininkėlius būtų paskandinusi, o sustabdžiusi visą rusų tankų koloną.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 11, 2017, 11:18 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 7:34 AM

Panašiai šią savaitę buvo giriami ir netgi apdovanoti policijos pareigūnai, kurie neėmė jiems siūlomų kyšių, kitaip sakant, už tai, kad nenusikalto.

Šiaip ar kitaip, Kauno tardymo izoliatoriuje, atrodo, iš tiesų dėjosi užribiniai dalykai.

Vienas ilgamečių viršininkėlių, globotas ir aukščiau stovinčiųjų, už dešimteriopai ar net šimteriopai išpūstas kainas pirko prekes ar paslaugas vis iš tos pačios įmonės, kurioje dar turėjo ir akcijų.

O kai kuriuos darbus, neva nusipirktus iš keistai laimingų įmonių, atliko nuteistieji.

Itin tragikomiškas štrichas – R.Kazėnienei pateikus tokios informacijos didžiausia kovotoja su korupcija besiskelbiančiai Specialiųjų tyrimų tarnybai, jos pareigūnai pareikalavo aiškių įrodymų, kas ir su kuo atliko įtartinus sandėrius, nors, kaip žinoma, kitais atvejais dėl to nesismulkina.

Stebint visą šią bakchanaliją kyla neišvengiamas klausimas: kas tuomet dedasi po kitų valdiškų izoliatorių stogu, kur, skirtingai nei Kaune, kol kas visi sugyvena draugiškai ir niekas neišdrįsta pasibelsti į teisėsaugos duris?

Regis, niekas iš esmės nepasikeitė per tą dešimtmetį, kai lygiai taip pat, kaip dabar R.Kazėnienė, buvo vienų šlovinama, o kitų keikiama krekenaviškė D.Budrevičienė, pranešusi apie dalijamus pinigus vokeliuose tuometinio visagalio V.Uspaskicho įmonėse.

Galima nujausti, jog po šių žodžių „valstiečius“ iki šiol ištikimai mylintys rinkėjai choru suoš: „Bet juk tokie dalykai į paviršių ir kyla būtent dėl to, kad mūsų naujoji valdžia, kaip jokia kita, pagaliau ėmėsi negeroves rauti iš pašaknų!“ Nejaugi?

Lyg tyčia, šią savaitę pažiro dar kelios istorijos iš tos pačios sudegusio teatro operos.

O viena ryškesnių – „valstiečių“ žemės ūkio ministro B.Markausko patarėjo V.Kirsnicko krytis.

Paaiškėjo, kad naujojo ministro patarėjas iki šiol tamposi po teismus su ministerijai pavaldžia Nacionaline mokėjimo agentūra, kuri reikalauja grąžinti prieš kelerius metus netinkamai panaudotas Europos lėšas. Negana to, neatmestina, kad tas patarėjas verslininkas pinigus mėgo skirstyti sau, draugams ar kaimynams.

Skaidrumo švyturiais prisistatančių „valstiečių“ atstovas B.Markauskas vakar patarėjui parodė duris, tačiau vis vien mūkė, jog tai daro tik dėl to, kad jį privertė teroristinė žiniasklaida, kuri suėdė gerą žmogų.

Tiesa, valdžios reputaciją lyg ir gelbėjo Susisiekimo ministerijos vadovas R.Masiulis. Kiek anksčiau iš posto išmetęs „Oro navigacijos“ vadovą A.Raščių ministras šią savaitę kreipėsi į teisėsaugą dėl įmonėje galbūt vykdytų nusikaltimų, vertų baudžiamosios atsakomybės.

Spėkite iš trijų kartų, kokioje srityje ir kokiu būdu? Žinoma, viešuosiuose pirkimuose.

Beje, dera priminti, jog R.Masiulis neturi nieko bendra nei su „valstiečiais“, nei su jokia kita partija, o yra tik tiesioginis prezidentės D.Grybauskaitės pavaldinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.