Gintautas Dirmeikis traukiasi iš Kėdainių policijos vadovo pareigų

Iš pareigų traukiasi Kėdainių

G.Dirmeikis tikino, kad sprendimas nėra susijęs su keturmečio berniuko nužudymu<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
G.Dirmeikis tikino, kad sprendimas nėra susijęs su keturmečio berniuko nužudymu<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 1:45 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:05 AM

Jis tikino, kad sprendimas nėra susijęs su keturmečio berniuko nužudymu ir vykstančiu tyrimu dėl pareigūnų veiksmų tiriant ankstesnį galimo smurto prieš vaiką atvejį. Tą patį patvirtino ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

„Prašiau, kad jis pagalvotų keletą dienų, ar jis tikrai apsisprendęs. Jis tai aiškina dėl savo asmeninių motyvų“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Kauno apskrities policijos viršininkas.

Apie Kėdainių policijos vadovo atsistatydinimą vyriausiojo policijos komisariato viršininkas sakė išgirdęs praėjusią savaitę.

Pasak D.Žukausko, jam asmeniškai G.Dirmeikis nurodė motyvus, dėl kurių yra apsisprendęs trauktis, tačiau jie nėra susiję su darbu.

Kauno apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo. Šis sprendimas priimtas įvertinus duomenis, kurie buvo gauti organizuojant ir vadovaujant ikiteisminiam tyrimui dėl tyčinio mažamečio nužudymo Kėdainiuose.

Tarnybinį patikrinimą atlieka ir Policijos departamento Imuniteto valdyba – aiškinamasi, ar policija laiku, tinkamai reagavo į smurtą prieš mažametį ir t.t. Šis tyrimas nėra baigtas.

„Pradėto ikiteisminio tyrimo tikslas yra išsamiai ištirti ir nustatyti, ar gavus pranešimą apie galimą smurtą prieš mažametį 2016 metų lapkričio 23 dieną, atitinkamų institucijų valstybės tarnautojai bei pareigūnai deramai atliko savo pareigas“, – skelbė prokuratūra.

G.Dirmeikis sako savo pavaldinių kaltės dėl įvykių neįžvelgiantis, o sprendimas trauktis iš pareigų brendo seniai.

„Apskrities viršininkas (D.Žukauskas – BNS) įkalbinėjo pasilikti, tarnauti toliau“, – sakė G.Dirmeikis. 53 metų netrukus sulauksiantis G.Dirmeikis policijoje tarnauja 27 metus, per tą laiką jis 42 kartus buvo skatintas.

Jis dirbo įvairiuose policijos padaliniuose. Kėdainių policijos vadovas iš darbo turėtų būti atleistas kovo 1 dieną. „Leiskim jaunimui padirbėti. Reikalingi pokyčiai gyvenime“, – teigė G.Dirmeikis. Jis nepanoro pasakyti, kur ketina dirbti toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus