Meilės dieną politikų fantazija ir žavi, ir glumina

Apsilankymas balete „Romeo ir Džuljeta“, perimti į savo rankas kasdieniai rūpesčiai ar tiesiog ramus vakaras namuose – taip meilės dieną nusiteikę paminėti Seimo nariai. Kalbėdami apie pačią Valentino dienos šventės simboliką jie negailėjo gražių žodžių savo sutuoktinėms ir teigė netikintys, kad tai apsukrių prekybininkų išgalvota proga parduoti kuo daugiau gėlių. Tiesa, išradingumo švenčiant šią dieną Seimo nariams tikrai nestinga.

Politikai atskleidė šventinio vakaro planus.
Politikai atskleidė šventinio vakaro planus.
V.Pranckiečiui – kasdien Valentino diena.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckiečiui – kasdien Valentino diena.<br>T.Bauro nuotr.
A.Anušauskas rytą pradėjo lauke su augintiniu.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Anušauskas rytą pradėjo lauke su augintiniu.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Landsbergio laukia šventinis vakaras teatre.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergio laukia šventinis vakaras teatre.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 3:08 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:57 AM

V.Pranckietis: „Valentino diena – kasdien“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis po Seimo posėdžio atvirai prisipažino, kad nuo ryto nespėjęs pasveikinti savo žmonos su Valentino diena.

„Mūsų Valentino diena prasideda vakare. Tradicijų jokių neturime ir didelio šventimo neplanuojame, nes mums buvimas kartu kasdien jau yra šventė. Kai tik susitinkame, mums kasdien būna Valentino diena, nereikia išskirtinių švenčių“, – kalbėjo politikas ir pridūrė, kad pradėjus eiti pareigas Seime kiekviena sugrįžimo į namus diena jau savaime tampa švente.

Paklaustas, kaip vertina kritiką, kad Valentino diena šiandien jau yra didesnė šventė prekybininkams nei įsimylėjėliams, V. Pranckietis sakė: „Žmonės yra skirtingi, vieniems atrodo vienaip, kitiems – kitaip. Vieni gal šią šventę ir padaro materialią, o kiti švenčia su malonumu. Valentino dienos šventimo tradicija Lietuvoje nėra labai sena, bet juk nieko tokio, kad tokia šventė yra. Reikia džiaugtis ties, kuriems smagu, o kam tai yra verslas – tai taip pat sėkmės diena. Tikrai neturėtų būti vienos kategoriškos nuomonės.“

Pačiam V. Parnckiečiui Valentino diena asocijuojasi su gerais norais: „Visuomet sveikiname šalia esančias moteris, koleges, bet šiandien tai labai liūdna diena. Seime svarstome Vaiko teisių apsaugos įstatymą, turėjome prisiminti ir tai, kad dalis vaikų šiandienos nesulaukė, tad nedrįsau nieko sveikinti, nes nuotaikos tikrai liūdnos.“

G.Landsbergis žiūrės „Romeo ir Džulijetą“

Po partijos pirmininko rinkimų vėl prie jos vairo stojęs Tėvynės sąjungos lyderis Gabrielius Landsbergis jau gali atsikvėpti nuo darbų maratono ir leisti sau papramogauti.

Vos paklaustas, ar jau pasveikino žmoną Austėją meilės dienos proga, jis užtikrintai atsakė: „Žinoma, bučiniu ryte.“ Politikas prasitarė, kad šventė laukia ir vakare, kai visa šeima eis į baletą. Pasirinktas spektaklis itin dera Valentino dienai – Landsbergių šeima žiūrės „Romeo ir Džuljetą“.

„Šiemet į baletą per Valentino dieną eisime pirmą kartą, gal tai taps nauja šeimos tradicija“, – sakė jis.

Purkštaujančius, kad Valentino dieną geriausiai „atšvenčia“ gėlių ir šokolado pardavėjai, politikas linkęs ignoruoti ir patikino, kad jei simbolinis dienos minėjimas ką nors paskatina geriems darbams, vadinasi, ji prasminga.

„Kiekviena proga, kai mes sveikiname savo artimą, mylimą žmogų, – graži diena. Nesibaiminu šios šventės komercializavimo ir to nesureikšminu, mat savo žmonai stengiuosi pasakyti, kaip ją myliu, daug dažniau nei kartą per metus, vasario 14-ąją. Jei ką nors tai paskatina padaryti būtent šią dieną, tai juk tikrai nieko blogo“, – svarstė pašnekovas.

V. Anušauskas diskutuos apie meilę tėvynei

Konservatorius Arvydas Anušaukas nė kiek nenustebo išgirdęs klausimą, ar jau pasveikino savo žmoną Liną meilės dienos proga. Paprašytas patikslinti, kuo nudžiugino sutuoktinę, politikas buvo atviras: „Paprastai. Ankstyvą rytą pavedžiojau šunį ir pasveikinau.“

Apie tai, kodėl rytinis pasivaikščiojimas su poros auginamu auksaspalviu retriveriu virto šventine dovana, pašnekovas sakė: „Tai toks darbas, kurio atlikti ryte ne visada norisi, bet šiandien teko.“

A.Anušauskas teigė, kad pastaruosius trejus metus laikosi labai savotiškos Valentino dienos tradicijos – rengia diskusiją diskusijų klube „Status quo“. „Vakare diskusijoje kalbėsime apie meilę Tėvynei“, – šypsojosi politikas.

Pats A.Anušauskas neslėpė, kad ir pats sulaukė sveikinimo, tačiau apie tai, koks jis buvo, neatviravo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.