Stabdomi konkursai į vadovaujančias pareigas Kalėjimų departamente

Teisingumo ministerija nurodė Kalėjimų departamentui laikinai sustabdyti atrankas užimti vadovaujančias pareigas bausmių vykdymo sistemoje.

Teisingumo ministrė M.Vainiutė ragina pareigūnus dalyvauti atrankose, kad ši procedūra būtų kuo skaidresnė ir atviresnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Teisingumo ministrė M.Vainiutė ragina pareigūnus dalyvauti atrankose, kad ši procedūra būtų kuo skaidresnė ir atviresnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 3:13 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:57 AM

Šis sprendimas priimtas elektroniniu pasitikėjimo paštu pasitikejimas@tm.lt gavus informacijos apie galimai sudarytas neskaidrias sąlygas, kai atrankoje dalyvauja tik vienas asmuo, daromas psichologinis spaudimas kitiems potencialiems kandidatams.

Teisingumo ministerija ragina pareigūnus dalyvauti atrankose, kad ši procedūra būtų kuo skaidresnė ir atviresnė.

Taip pat, reaguodama į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie neskaidrius viešuosius pirkimus bausmių vykdymo sistemoje, Teisingumo ministerija paprašė Kalėjimų departamento pateikti visą medžiagą, susijusią su viešaisiais pirkimais bei atliktus kontrolės veiksmus.

„Aiškinsimės visus gautus pranešimus, įtarimus apie galimus tarybinius piktnaudžiavimus. Pasitvirtinus informacijai, bus reaguojama nedelsiant, – sako teisingumo ministrė Milda Vainiutė. – Akivaizdu, kad bausmių vykdymo sistemoje yra nemažai problemų, bet esame pasirengę jas išspręsti.

Nors ši sistema yra specifinė ir uždara, jai galioja tos pačios skaidrumo, padorumo ir griežtos atsakomybės taisyklės“.

Teisingumo ministerija toliau bendradarbiaus su Viešųjų pirkimų tarnyba, Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija, Valstybės kontrole ir ikiteisminio tyrimo institucijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.