Dalia Grybauskaitė: „Buvo įkūnyta didžiausia mūsų tautos svajonė“

99-ųjų Valstybės atkūrimo metinių proga Lietuvą pasveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė ir linkėjo mokytis iš Vasario 16-osios.

D.Grybauskaitė pasveikino Lietuvą Vasario 16-osios proga.<br>Prezidentūros nuotr.
D.Grybauskaitė pasveikino Lietuvą Vasario 16-osios proga.<br>Prezidentūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2017, 6:19 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:18 AM

„Vasario 16-ąją prieš beveik šimtą metų buvo įkūnyta didžiausia mūsų tautos svajonė.

Troškimas ir pareiga išsaugoti, apginti savo valstybę šiandien mus susieja su ryžtingais romantikais, kurie praėjusio amžiaus pradžioje užsibrėžė tikslą grąžinti Lietuvai tai, ką okupacijos viena po kitos atėmė ir naikino – valstybingumą, tapatybę, kalbą, savigarbą.

Mes turime ko mokytis iš savo Vasario 16-osios. Drąsos ir ryžto, kai reikia priimti sprendimus, atkaklumo ir tvirtumo, kai tenka įveikti sunkumus, išlikti tvirtiems ir nepalaužiamiems.

Valstybės atkūrimo dieną didžiuojamės visų Lietuvos žmonių darbais, kūryba ir meile Tėvynei. Tegul ji mums ir toliau bus neišsenkantis įkvėpimo šaltinis.

Vasario 16-ąją visi būkime su Lietuva ir tegul Lietuva suskamba kiekvieno širdyje.

Sveikinu visus su Valstybės atkūrimo diena!“, – kreipėsi D.Grybauskaitė.

Ketvirtadienį Lietuvoje švenčiamos 99-osios valstybės atkūrimo metinės. Prezidentė Dalia Grybauskaitė ryte įteiks valstybės apdovanojimus, o po to vidurdienį prie Prezidentūros sakys kalbą Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje.

Popiet Vilniuje vyks tradicinis šventės minėjimas prie Signatarų namų. Gedimino prospekte bus uždegta 16 simbolinių laužų, o Katedros aikštėje organizuojamas koncertas.

Kaune šia proga rengiama moksleivių bei visuomeninių organizacijų eisena nuo Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Jame vyks varpų muzikos koncertas ir iškilmingas minėjimas.

Klaipėdoje iškilminga rikiuotė ir valstybės vėliavos pakėlimas rengiamas Atgimimo aikštėje. Joje taip pat bus transliuojami miesto ugdymo įstaigų auklėtinių sveikinimai.

Vasario 16-ąją viešais renginiais, koncertais taip pat minės kiti Lietuvos miestai ir miesteliai. Prieš 99 metus – 1918 metų vasario 16 dieną – Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.