Greta Kildišienė neteko dar vieno posto

Vietos Seime dėl skandalų atsisakiusi „valstietė“ Greta Kildišienė neteko dar vieno posto. Jos neliko tarp partijos pirmininko Ramūno Karbauskio pavaduotojų.

Vietos Seime dėl skandalų atsisakiusi „valstietė“ Greta Kildišienė neteko dar vieno posto.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Vietos Seime dėl skandalų atsisakiusi „valstietė“ Greta Kildišienė neteko dar vieno posto.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-23 07:25, atnaujinta 2017-04-09 13:13

„Gerai, kad R.Karbauskis partijos vadovybėje vis dar turi net 11 pavaduotojų, nes kas dieną vis po naujieną“, – situaciją socialiniame tinkle „Facebook“ komentavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Andrius Kubilius.

Seimo narė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė sakė, kad sprendimas dėl G.Kildišienės išbraukimo iš einamų pareigų buvo priimtas jau seniau, kone prieš mėnesį, kai pati buvusi parlamentarė pateikė prašymą pašalinti ją iš pavaduotojų, o kartu ir iš valdybos. Tiesa, tokio sprendimo motyvų ji neatskleidė.

Valdyba, gavusi prašymą žmogaus, kuris dėl tam tikrų priežasčių nebegali būti pirmininko pavaduotojas, neturi kito kelio, tik jį patenkinti. Kas užims G.Kildišienės vietą partijos valdyboje, kol kas neaišku, nes pirmininko pavaduotojus, pagal LVŽS įstatus, renka partijos suvažiavimas.

„Greta Kildišienė daug pareiškimų buvo parašiusi. Ji pirmiausia atsisakė vykti į komandiruotę JAV, tada atsisakė būti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nare, paskutinis taškas Seime buvo, kai atsisakė mandato, o kitas jos žingsnis buvo, kai ji parašė prašymą dėl nebuvimo partijos pirmininko pavaduotoja ir valdybos nare“, – kalbėjo R.Baškienė.

Spręs, ar palikti skyriaus pirmininke

R.Karbauskio pavaduotoja partijoje R.Baškienė teigė, kad kilo klausimas ir dėl G.Kildišienės buvimo LVŽS Panevėžio skyriaus pirmininke. Partijos valdyba rekomendavo ir pavedė „valstiečiui“ Kęstučiui Mažeikai kuo greičiau sušaukti šio skyriaus susirinkimą.

Nors, kaip teigė R.Baškienė, partijoje yra tiek pritariančių G.Kildišienės vadovavimui skyriui, tiek jam prieštaraujančių, galutinį sprendimą turi priimti pats Panevėžio skyrius. Partijos valdyba rekomenduoja į šį postą skirti kitą žmogų, taip mažinant įtampą ir nesusikalbėjimą partijoje.

„Yra gautas kol kas žodinis jos sutikimas atsisakyti skyriaus pirmininko pareigų. Tai reiškia, kad artimiausiu metu turi įvykti Panevėžio skyriaus susirinkimas, ir tik skyrius gali nuspręsti, ar ji bus skyriaus pirmininkė, ar ne.

Valdyba ir aš asmeniškai, kaip pirmininko pavaduotoja ir viena seniausių partijos narių, tikrai pritariame tam, kad skyriui turėtų vadovauti kitas žmogus“, – ketvirtadienio ryte sakė R.Baškienė.

Pasak parlamentarės, kol kas nėra kalbama apie G.Kildišienės narystės partijoje stabdymą, nes „tai nėra tokio pobūdžio problemos, kurios skatintų tai daryti“.

Laukia grįžtančios G.Kildišienės

Už Panevėžio skyriaus susirinkimo koordinavimą atsakingas Kęstutis Mažeika sakė, kad susirinkimas bus surengtas, kai tik G.Kildišienė pateiks finansines ir veiklos ataskaitas. Tiesa, neaišku kada tai bus, nes buvusi parlamentarė jau kone mėnesį yra užsienyje.

Pats K.Mažeika sakė, kad paskutiniu metu visais svarbiausiais klausimais bendrauja su laikinai šio skyriaus pirmininko pareigas einančiu Deividu Labanavičiumi.

„Aš bendrauju su pavaduotoju, kuris dabar pagrindinis skyriaus koordinatorius. Su juo kalbame, deriname darbus, nes, kaip žinia, artėja rinkimai toje apygardoje ir skyriaus pirmininkas atsakingas, kad būtų padėta Antanui Baurai. Svarbu, kad nenutrūktų darbai“, – sakė K.Mažeika.

Jis teigė, kad su pačia G.Kildišiene nebendravo jau kurį laiką, o per jos padėjėjas sužinojo, kad iki mėnesio pabaigos ji turėtų grįžti į Lietuvą ir pateikti partijos skyriui reikalingas ataskaitas.

„Jei būtų mano valia, mes ir šį savaitgalį galėtume rinktis ir spręsti tas problemas, bet laukiame tos ataskaitos už padarytus darbus, nes reikalinga ir finansinė ataskaita, be to, pagal įstatus turime informuoti visus narius, kada tai bus“, – kalbėjo K.Mažeika.

Skyriumi nesirūpina

Beveik mėnesį su buvusia parlamentare nebendravo ir ją pavaduojantis D.Labanavičius. Jis sakė, kad kol kas vieningos nuomonės dėl G.Kildišienės likimo, skyrius neturi.

„Nuomonė vienų yra, kad reiktų naujo pirmininko, kitų, kad turėtų likti ta pati pirmininkė. Vieningos nuomonės dar nėra, dar nebuvo daugumos išklausyta. Kai bus susirinkimas, tada ir bus proga pasisakyti visiems“, – sakė D.Labanavičius.

Jis pats sakė laukiantis pačios G.Kildišienės pozicijos ir tada, jei ji priims sprendimą atsisakyti skyriaus pirmininkės posto, jis svarstys ar pats ketins užimti šias pareigas.

„Bandžiau paskambinti, bet, deja, nepavyko su ja susisiekti. Tikiuosi, kad greitu metu ji pati su mumis susisieks ir duos informaciją, kokia skyriaus ir jos pačios ateitis“, – sakė D.Labanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.