Įgrisęs purvas Vilniaus centre privertė griebtis netikėtos akcijos

Purvynai Vilniuje tokie, lyg gyventume XIX amžiuje. Restorano savininkui Antonio Meschino jie tiek įsipyko, kad jis užsakė atvežti sunkvežimį skaldos ir nieko neklausęs vakar ją išpylė Vilniaus gatvėje, rašo „Lietuvos rytas“.

„Da Antonio“ savininkas A.Meschino žinojo, kad už Vilniaus gatvėje į purvyną vakar išverstą sunkvežimį skaldos jis greičiausiai sulauks baudos, tačiau su tokia netvarka vyras taikstytis nebenori.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Da Antonio“ savininkas A.Meschino žinojo, kad už Vilniaus gatvėje į purvyną vakar išverstą sunkvežimį skaldos jis greičiausiai sulauks baudos, tačiau su tokia netvarka vyras taikstytis nebenori.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Štai po tokį purvą lankytojams teks braidžioti per visas Knygų mugės dienas.
Štai po tokį purvą lankytojams teks braidžioti per visas Knygų mugės dienas.
Taip atrodo Vilniaus gatvė.
Taip atrodo Vilniaus gatvė.
Taip atrodo Vilniaus gatvė.
Taip atrodo Vilniaus gatvė.
Taip atrodo Vilniaus gatvė.
Taip atrodo Vilniaus gatvė.
Daugiau nuotraukų (6)

Arūnas Dumalakas

Feb 26, 2017, 10:18 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:12 AM

„Atsibodo pažadai. Žinau, kad elgiuosi savavališkai, gausiu baudą, ją sumokėsiu, bet prie mano durų bus tvarka“, – sakė Vilniaus gatvėje esančio restorano „Da Antonio“ savininkas A.Meschino.

Savivaldybė žada Vilniaus gatvės rekonstrukciją pratęsti kovo viduryje, tačiau niekam nerūpi, kad dabar vilniečiai ir miesto svečiai priversti bristi per purvynus.

Lygiai taip pat pažadai žarstomi ir dėl parodų ir konferencijų centro „Litexpo“ automobilių stovėjimo aikštelių. Nors rengėjai vis giriasi kasmet besiplečiančia Knygų muge, šiomis dienomis vykstančio renginio lankytojai priversti bristi per purvą.

Gėdijosi žiūrėti į batus

Sunkvežimis skaldos prie restorano „Da Antonio“ atvežė penktadienio popietę.

Jį pasitikęs A.Meschino siūlė taip pat pėsčiaisiais pasirūpinti ir savivaldybei. Anot jo, tai nebūtų sunki finansinė našta – užtektų kelių sunkvežimių, kad Vilniaus gatvė būtų sausesnė.

„Dabar pasivaikščiojus Vilniaus gatve batus reikia iškart valyti arba išvis išmesti. O juk tai miesto centro gatvė“, – stebėjosi verslininkas.

Kartu jis yra Australijos garbės konsulas. A.Meschino pasakojo, kad į konsulatą tvarkyti dokumentų buvo užsukusi moteris. „Man gėda buvo žiūrėti į jos batus“, – ištarė jis.

A.Meschino sakė esąs aktyvus pilietis, nes užaugęs Australijoje. Tad jis neketina užmerkti akių prieš šitokią netvarką.

Prieš renginį nesirūpino

Kaip ir Vilniaus gatvė, graudžiai atrodo „Litexpo“ prieigos. Į Knygų mugę atvykstantys autobusai mėgina apsisukti išmaltose aikštelėse, lengvieji automobiliai taško balas, o žmonės keliauja pažliugusiais takais.

Priekaištų dėl purvyno automobilių stovėjimo aikštelėse parodų rengėjai sulaukia jau nuo 2002-ųjų, tačiau padėtis nesikeičia. Anksčiau „Litexpo“ teisinosi, kad aikšteles remontuos, kai bus pastatytas tiltas per Nerį, vėliau ėmė aiškinti, jog tai – ne parodų centro, o miestui priklausanti žemė.

Tiesa, prieš Vilniaus knygų mugę „Litexpo“ pranešė, kad jau netrukus skelbs konkursą automobilių stovėjimo aikštelėms asfaltuoti.

Planuojama, kad pabaigus aikštelių sutvarkymo darbus jose automobilių stovėjimo vietų padaugės nuo 400 iki 900.

Tačiau prieš Knygų mugę ir čia niekas nesirūpino atvežti bent kelis sunkvežimius skaldos ar žvyro.

Per Nerį pastatys tiltą

„Litexpo“ per metus sulaukia apie 3 tūkst. įvairių renginių dalyvių ir daugiau kaip 350 tūkst. lankytojų.

„Mes pritraukiame didžiausias Baltijos regiono parodas ir tarptautinius renginius, o žvyro aikštelės nėra mus tenkinanti vizitinė kortelė.

Projektą įgyvendinus jau didžiųjų rudens parodų „Baldai“, BAF dalyviai bei lankytojai pajus asfaltuotų automobilių stovėjimo aikštelių privalumus“, – žadėjo „Litexpo“ generalinis direktorius Mindaugas Rutkauskas.

Bet kodėl 1,5 hektaro plotas bus asfaltuojamas tik šią vasarą? Anot M.Rutkausko, neapibrėžtumas buvo likęs dėl planuojamo statyti tilto per Nerį, nes ir nuo jo priklauso aikštelių išdėstymas. Tačiau ilgiau delsti nebegalima.

Automobilių stovėjimo aikštelės bus projektuojamos taikantis prie įvairių galimų būsimo tilto variantų. „Litexpo“ konkursą laimėjęs rangovas privalės ne tik asfaltuoti aikšteles, bet ir sutvarkyti šaligatvius, suprojektuoti apšvietimą, įrengti lietaus nuotekų sistemą, numatyti apželdinimo sprendimus.

Be to, naujosios aikštelės turės būti pritaikytos neįgalių žmonių reikmėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.