Alytaus rajono konservatorius sugyventinę auklėjo kumščiais, narystė partijoje sustabdyta

Alytaus rajono savivaldybės puslapyje mirksi žinutė, informuojanti žmones, mačiusius ar patyrusius smurtą, netylėti ir skambinti nurodytu numeriu. Tiesa, nors savivaldybė ir kviečia pranešti apie smurtą, vienas jos darbuotojų pats tapo smurtautoju.

Šiuo metu S.Supranavičius vis dar areštinėje.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Šiuo metu S.Supranavičius vis dar areštinėje.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
G.Landsbergis teigė, kad pakantumo smurtui partijoje visiškai nėra.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis teigė, kad pakantumo smurtui partijoje visiškai nėra.<br>T.Bauro nuotr.
A.Vrubliauskas apie smurtavusį partijos narį atsiliepė geruoju, bet tikino, kad gailesčio nebus.<br>P.Lileikio nuotr.
A.Vrubliauskas apie smurtavusį partijos narį atsiliepė geruoju, bet tikino, kad gailesčio nebus.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 10:46 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:22 PM

Kaip praneša Alytaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas, neblaivus vyriškis šeštadienio vakare smurtavo prieš savo sugyventinę. Moteris dėl patirtų sumušimų šeštadienio vakare kreipėsi į medikus. Jie ir pranešė pareigūnams apie nuskriaustą moterį.

Pasirodo, ranką prieš gyvenimo draugę pakėlė Alytaus rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas, konservatorius 60 metų Stasys Supranavičius. Jam buvo nustatytas 0,69 promilės girtumas, savivaldybės darbuotojas uždarytas į areštinę.

Alytaus apskrities VPK Komunikacijos grupės vyriausiosios specialistės Kristinos Janulevičienės teigimu, 16 metų jaunesnė moteris patyrė krūtinės ir rankos sumušimus, o po gydytojų apžiūros buvo paleista gydytis namo.

Smurtą patyrusi moteris teigė, kad sugyventinis ją mušė kumščiais ir spardė Butrimonyse esančioje sodyboje, priklausančioje galbūt smurtavusiam savivaldybės darbuotojui.

Mini geruoju, bet gailesčio nebus

Alytaus rajono savivaldybės meras, taip pat konservatorius Algirdas Vrubliauskas apie S.Supranavičių atsiliepė geruoju. „Daug metų dirba, labai ramus, nuosaikus, taikus žmogus. Kiek daugiau nei prieš metus mirė žmona, visi išgyvenome. Išgėrusio aš nesu jo matęs, bent jau darbo metu tai tikrai“, – sakė A.Vrubliauskas.

Šiuo metu S.Supranavičiaus narystė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje laikinai sustabdyta. Alytaus rajono meras taip pat teigė, kad jei kaltinimai partijos kolegai pasitvirtins, pasigailėjimo nebus ir savivaldybėje.

„Administracijos direktorė yra nusiteikusi ryžtingai, analizuosime viską, pasigailėjimo tikrai nebus. Vis dėlto jis valstybės tarnautojas, jeigu jis taip padarė iš tikro, ar mušė, ar ką, tai nebus jokio pasigailėjimo, bausime kiek galima griežčiau. Aš, kaip partijos skyriaus pirmininkas, taip pat nepasigailėsiu“, – kalbėjo A.Vrubliauskas. Šiuo metu S.Supranavičius vis dar areštinėje, tad nei A.Vrubliauskas, nei kiti partijos bei savivaldybės kolegos su galimai smurtavusiu vyriškiu pasikalbėti negalėjo.

Smurtas visiškai nepateisinimas

TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sakė žinantis apie Alytaus rajone galimai smurtavusį partijos kolegą. Jis kalbėjo su A.Vrubliausku, kuris G.Landsbergiui patvirtino, kad, turimomis žiniomis, S.Supranavičius pakėlė ranką prieš gyvenimo draugę.

„Patikrinęs informaciją aš kreipiausi šiandien į TS-LKD Priežiūros komitetą, prašydamas įvertinti, ar tas asmuo gali būti mūsų partijos narys. Tik Priežiūros komitetas, nei pirmininkas, nei kita institucija neturi teisės stabdyti narystės, nebent pats asmuo gali stabdyti arba išeiti.

Tačiau Priežiūros komitetas gali pakartotinai patvirtinti sustabdymą, atlikti tą patį veiksmą, bet tai daugiau formalus dalykas. Arba gali šalinti iš partijos, bet tam mums reikia palaukti Priežiūros komiteto išvados“, – sakė G.Landsbergis.

Pats konservatorių lyderis teigė, kad bet koks smurtas yra visiškai nepriimtinas ir niekaip nesuderinamas su naryste partijoje.

„Mes kalbame, kad Lietuvoje yra smurto epidemija, patys su ja kovojame, pasisakome už griežtesnius įstatymus. Toks atvejis kenkia tiek mūsų reputacijai, tiek prisideda prie neigiamos atmosferos Lietuvoje kūrimo. Aš esu labai pasipiktinęs ir pasisakau griežtai prieš smurtą“, – kalbėjo konservatorių lyderis G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.