Nepriklausomybės šventę jau pamiršę lietuviai sulaukė Vladimiro Putino sveikinimo

Penktadienį Estijai švenčiant Nepriklausomybės dieną, šios šalies prezidentė Kersti Kaljulaid sulaukė Rusijos prezidento Vladimiro Putino sveikinimo. Tuo tarpu lietuviams kilo klausimas – ar Rusijos vadovas pasveikino Lietuvą Vasario 16-osios proga?

Vasario 16-ąją Prezidentūros paskelbtame pranešime V.Putino pavardės, tarp pasveikinusiųjų Lietuvą, nematyti.<br>lrytas.lt nuotr.
Vasario 16-ąją Prezidentūros paskelbtame pranešime V.Putino pavardės, tarp pasveikinusiųjų Lietuvą, nematyti.<br>lrytas.lt nuotr.
Vasario 16-ąją Prezidentūros paskelbtame pranešime V.Putino pavardės tarp pasveikinusiųjų Lietuvą nematyti.<br>V. Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Vasario 16-ąją Prezidentūros paskelbtame pranešime V.Putino pavardės tarp pasveikinusiųjų Lietuvą nematyti.<br>V. Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2017, 9:51 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:59 PM

Vasario 16-ąją Prezidentūros paskelbtame pranešime V.Putino pavardės tarp pasveikinusiųjų Lietuvą nematyti. Įvairių užsienio šalių vadovai Lietuvai linkėjo klestėjimo, o šalies žmonėms – laimės, sėkmės ir gerovės.

Tarp pasveikinusiųjų buvo ir Popiežius Pranciškus, Jungtinės Karalystės Karalienė Elizabeth II, JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Japonijos imperatorius Akihito ir daugelis kitų.

Lietuvą pasveikinti pavėlavo

Pasirodo, Nepriklausomybės dienos proga V.Putinas Lietuvą pasveikino. Tiesa – pavėluotai.

Kaip informavo prezidentės spaudos tarnyba, Rusijos vadovo sveikinimas Vasario 16-osios proga Lietuvą pasiekė vasario 20-ąja.

„Pranešimą apie užsienio valstybių vadovų sveikinimus mes ruošiame vasario 16-ąją, dienos pradžioje. Tie sveikinimai, kurie iki to laiko nebuvo atsiųsti, į pranešimą neįtraukiami, nes mes negalime spėlioti, kas atsiųs, o kas ne“, – teigė Prezidentūros atstovai.

Pasveikinti Lietuvą pavėlavo ir jau minėtoji Estijos prezidentė, kurios sveikinimas Prezidentūrą pasiekė vasario 19-ąją. Tiesa, pasak Prezidentūros atstovų, sveikinimai tokių švenčių proga plaukia gana ilgą laiką, tad tai, kad kai kurie vėluoja – nėra naujiena.

Svarbesni partnerių sveikinimai

Politologas Nerijus Maliukevičius sakė, kad formalaus sveikinimo buvimas ar nebuvimas santykių su Rusija niekaip nekeičia. Jei sveikinimo nebūtų, tai būtų galima laikyti signalu iš Rusijos, kurį politologas įvardijo kaip „Skaldyk ir valdyk“ politiką Baltijos šalių atžvilgiu.

„Mes tradiciškai gauname sveikinimus iš mūsų strateginių partnerių, pernai buvo Baracko Obamos sveikinimas, šiemet Donaldo Trumpo, tai mums turėtų rūpėti ir tai turėtų būti svarbu“, – sakė politologas.

Pranešė apie sveikinimą   Po šios publikacijos pasirodymo lrytas.lt redakcija sulaukė Rusijos ambasados Lietuvoje laiško, kuriuo jie tikino, kad V.Putino sveikinimas buvo perduotas būtent Vasario 16-ąją. Prie laiško jie pridėjo dokumentą, kuriame yra sveikinimas ir nuorodą į internetinį puslapį, kur taip pat publikuotas Rusijos prezidento sveikinimas.

Tiesa, atsiųstas dokumentas nebuvo pažymėtas jokiais valstybiniais ar oficialiais simboliais, nebuvo padėtas joks parašas, o internetinė nuoroda po paros nustojo veikti.   Užsienio reikalų ministerija (URM) informavo, kad sveikinimai Vasario 16-osios proga tebeplūsta iki šiol. Jie visi yra registruojami duomenų sistemoje. Sveikinimai URM dažniausiai pasiekia popieriniu laišku, tad kol jie praeina visus reikalingus žingsnius ir yra paviešinami, gali užtrukti. Tikėtina, kad taip nutiko ir V.Putino sveikinimo atveju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.