Dėl Gintaro Kėvišo galimai neskaidrios veiklos kreipėsi į ministrę ir VMI

Dėl Lietuvos nacionalinio operos ir

Konservatorių nuomone, G.Kėvišas turėtų būti nušalintas nuo pareigų.<br>T.Bauro nuotr.
Konservatorių nuomone, G.Kėvišas turėtų būti nušalintas nuo pareigų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-07 14:33, atnaujinta 2017-04-08 11:26

Seimo nariai Gabrielius Landsbergis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Vytautas Juozapaitis, Vytautas Kernagis, Monika Navickienė ir Ingrida Šimonytė taip pat kreipėsi į kultūros ministrę Liana Ruokytę-Jonsson dėl generalinio direktoriaus galimų korupcinių veiksmų, klausdami, kiek ilgai dar bus toleruojamas LNOBT vadovo G.Kėvišo piktnaudžiavimas tarnyba, akivaizdus interesų konfliktas bei galimas neskaidrumas ir korupciniai ryšiai jo veikloje.

Taip pat klausiama, ar ministrė vengs politinės atsakomybės ir toliau nesiryš nušalinti G.Kėvišo nuo einamų pareigų, taip diskredituodama visą šalies kultūros lauką ir pakirsdama Lietuvos visuomenės pasitikėjimą valdžia.

Konservatoriai primena, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pateikusios nepalankias išvadas dėl generalinio direktoriaus veiklos.

Abiejose išvadose atskleidžiamas galimas LNOBT vadovo šeimos narių įmonės protegavimas, supainioti viešieji ir privatieji interesai, taip sudarant prielaidas korupcijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.