Gabrieliaus Landsbergio apklausa STT: kodėl apie tai paaiškėjo pavėluotai

Su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) artimai susijusios žiniasklaidos priemonės antradienį pranešė žinią, kad pareigūnai maždaug prieš dvi savaites apklausė konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį.

Žinia apie G.Landsbergio apklausą STT viešai paskelbta praėjus dviem savaitėms.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Žinia apie G.Landsbergio apklausą STT viešai paskelbta praėjus dviem savaitėms.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2017, 3:29 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:36 AM

Anot paties politiko, STT domino jo susitikimas su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu. G.Landsbergis naujienų agentūrai BNS sakė, kad jie iš tiesų buvo susitikę, o tikslas – pažintinis, kaip ir su daugeliu kitų žiniasklaidos priemonių atstovų.

Pastaruoju metu tapo įprasta, kad STT į apklausas kviečia žinomus politikus ir verslininkus. Tačiau G.Landsbergio atvejis – išskirtinis.

Paprastai STT pasistengdavo, kad žinia apie apklausas pasklistų akimirksniu, kartais – kone tiesioginėje transliacijoje.

Tuo metu naujiena apie G.Landsbergio vizitą į STT pasklido gerokai pavėluotai ir lyg tyčia – jau po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos suvažiavimo, kuris vyko praėjusį savaitgalį.

Lrytas.lt žiniomis, būtent dėl šio suvažiavimo STT gavo nurodymą laikinai neviešinti žinios apie apklausą – nenorėta, kad konservatorių lyderio pergalingą pasirodymą tarp partijos kolegų temdytų šešėlis.

Beje, pernai spalio 10-ąją – kitą dieną po Seimo rinkimų pirmojo turo – socialiniuose tinkluose bendraudamas su rinkėjais G.Landsbergis atsakė į klausimą, kaip jis stiprins STT darbą.

„Aš manau, kad STT dirba gerai. Jie gaudo, aktyviai gaudo nusikaltėlius ir... Reikia, reikia juos pastiprinti. Mes siūlom labai paprastą dalyką – paprasčiausiai didinti jiems finansavimą. Aš netgi siūlau didinti jiems finansavimą... už sėkmę. Kuo daugiau jie pagauna, tuo daugiau jie pinigų gauna, ir bus žmonėms didesnė motyvacija gaudyti kyšininkus, ir griežčiau juos bausti“, – kalbėjo tada galutine pergale rinkimuose per anksti patikėjęs konservatorių lyderis.

Pats TS-LKD lyderis sakė nepamenantis tikslios apklausos datos, o apie tai viešai neskelbęs, nes tiesiog nematė reikalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo