Valdantieji aptars pavasario sesijos darbus

Seimas į eilinę pavasario sesiją renkasi penktadienį.

Pasak V.Pranckiečio, per šį pasitarimą sesijos darbų programą kartu aptars valdančiųjų ir opozicijos atstovai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pasak V.Pranckiečio, per šį pasitarimą sesijos darbų programą kartu aptars valdančiųjų ir opozicijos atstovai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2017, 6:13 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:59 AM

Ketvirtadienio rytą parlamente renkasi valdančiosios koalicijos koordinacinė taryba.

„Turime tokį darinį kaip koalicijos koordinacinė taryba, dabar yra klausimas numeris vienas, turime normaliai pasiruošti Seimo pavasario sesijai, pasikalbėti ir susitarti“, – sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Vėliau parlamente sesijos darbai bus aptariami didesniu formatu – į posėdį renkasi Vyriausybės, Seimo valdybos, Seimo komitetų, Seimo frakcijų atstovai. Pasak V.Pranckiečio, per šį pasitarimą sesijos darbų programą kartu aptars valdančiųjų ir opozicijos atstovai.

Valdančiosios koalicijos partneriai socialdemokratai išvakarėse trečiadienį partijos valdybos posėdyje sutarė siūlyti išbraukti iš Vyriausybės parengto programos priemonių plano siekį steigti Vyriausybės teisės centrą.

Socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, šiuo metu teisėkūros sistema veikia pakankamai gerai, tad nėra jokio poreikio steigti naujos centralizuotos įstaigos.

„Manau, kad tam tikri žmonės turi matymą, kaip tai daroma privačiose kompanijose. (...) Čia aš manau, kad ta idėja atsinešta iš privačių kompanijų“, – BNS sakė A.Butkevičius.

Anot jo, tokį siūlymą dėl centralizuoto Vyriausybės teisės centro steigimo į priemonių planą galėjo įtraukti Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė.

Socialdemokratų deleguota teisingumo ministrė Milda Vainiutė šio klausimo kol kas nekomentuoja.

Socialdemokratai koordinacinėje taryboje taip pat siūlys aptarti numatomą urėdijų reformą. Anot A.Butkevičiaus, jo vadovaujama partija neprieštarauja pačiai pertvarkai, tačiau nesutinka, kad urėdijos būtų jungiamos į vieną įmonę ir siūlys savo reformos modelį.

Seimas į eilinę pavasario sesiją renkasi penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.