Mindaugas Bastys iš Seimo nesitraukia

Iš Seimo trauktis M.Bastys teigė nematąs pagrindo.

M.Bastys.<br>T.Bauro nuotr.
M.Bastys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 8:19 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:48 AM

„Atsistatydinsiu iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų. Antra – nekandidatuoju į socialdemokratų pirmininkus, trečia – kreipsiuosi į prokuratūrą, kad būtų atliktas tyrimas mano atžvilgiu“, – BNS penktadienio rytą sakė M.Bastys.

Iš Seimo trauktis M.Bastys teigė nematąs pagrindo.

„Nematau pagrindo trauktis iš Seimo. Iš Seimo vadovybės matau pagrindą trauktis, nes tai meta šešėlį ant Seimo valdybos, nes man nesuteikta teisė dirbti su slapta informacija“, – sakė M.Bastys.

Paklaustas, ar ši situacija nemeta šešėlio visam Seimui, M.Bastys teigė, kad „į šį klausimą turės atsakyti prokuratūra“.

VSD, vadovaudamasis Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymu, atliko Seimo nario M.Basčio patikrinimą dėl galimybės dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, kai ji žymima žyma „visiškai slaptai“.

Atsižvelgdamas į patikrinimo metu surinktą informaciją ir jos vertinimą, VSD priėmė neigiamą išvadą M.Basčio atžvilgiu dėl leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

VSD pateikė raštą, kuriame, kaip skelbiama viešai, pažymima, jog parlamentaras M. Bastys turėjo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu laikomu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, taip pat – buvusiu Kauno mafijos autoritetu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.