Laima Lavaste. Žudikų laukia ne mirties bausmė. O pragaras

Galvoj netelpa. Tiek aš, žurnalistė, galėčiau pakomentuoti kažkokios Sulikienės, buvusios violetinės bjaurasties, dalyvės, pasisakymus dėl nužudytos merginos ir ją nužudžiusių išgamų.

Žurnalistė L.Lavaste.
Žurnalistė L.Lavaste.
Daugiau nuotraukų (1)

Laima Lavaste

Mar 11, 2017, 6:20 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 4:08 AM

Bet šįkart norėčiau pakalbėt apie kitką. Pasipylė nemažai komentarų,smerkiančių žmones, kurie išgamoms žudikams reikalauja mirties bausmės ir kalba apie referendumą.

Komentarų rašytojai moralizuoja, kad nužudydami tuos išgamas nesijausime saugesni, kad reikia tobulinti visuomenę, kad mes patys kalti ir taip toliau.

Kaip žurnalistė negalėčiau taip rašyti, bet pasakysiu savo nuomonę, kuri neturi sutapti su redakcijos nuomone.

Taip, skyrę mirties bausmę tiems išgamoms mes gyventume saugiau.

Keturiais ar šešiais žudikais būtų mažiau. Nes ką jie darys po kokių 15 metų išleisti iš kalėjimo ? Garantuoju – tą patį.

Nes išėję neturės babkių, mašinų, darbo, ir dirbti tingės ir niekas jų nepriims. Gal įsivaizduojate, kad supratę savo kaltę dirbs senelių slaugytojais? Ne. Jau po savaitės trauks tų senelių žudyti.

Nes kalėjime išeis dar žiauresnę smurto mokyklą. Juk jie visi jau teisti ir kalėję. Išėjo į laisvę ir dabar įtariama, kad nužudė merginą. Dėl mašinos, kurią pardavę būtų gavę po keletą tūkstančių? Tiek tiems išgamoms tekainuoja gyvybė.

Ir nebereikia verkšlenti, kad visuomenė kalta, kad mes visi kalti. Taip rašiusi esu ir aš pati. Bet viskam yra ribos. Ar tie išgamos alkani ir basi? Ar valstybė kiek įstengia jais nepasirūpino? Juk vienas jų net suimtas darbo biržoj, matyt atėjęs eilinės išmokos.

Pasipuošę, laikrodžiais apsikarstę atmatos, tai pačiai visuomenei nedavę nei aguonos grūdelio. Pagaliau kalbėkime tikraisiais vardais, kartais perdėtas humanizmas atsisuka ir prieš normaliąją visuomenės dalį. Juk net čigonus vadinti čigonais šiukštu, reikia vadinti romais, kad jų neįžeistume.

Oi, oi, kokie mes humaniški. Ir žudikais jų dar vadinti negalima, nes jie gi dar nenuteisti. Garantuoju, kad gausiu per galvą nuo žurnalistų etikos sargų. Ir žudikai juk žmonės, turi teisę kalėjime reikalauti dangiškų migdolų ir gauti tūkstančius už tai, kad kameroj girdi drėgna, kaulus naktį suka, o ir vorų yra.

Taip, aš už pačias griežčiausias kiek įmanoma bausmes jiems. Kai šaly vis daugėja jaunų galimų žudikų grupuočių,kaip pripažįsta kriminalistai, mes nei vienas negalime jaustis saugus.

Ir joks plekšnojimas jiems per petį nepadės, jokios programos ir konsultacijos. Tie išgamos bus išgamos iki mirties. Tiems,kurie kalba apie humaniškumą jų atžvilgiu,palinkėčiau nors maža dalele suprasti merginos artimųjų skausmą.

Įdomu apie kokį humanizmą jūs kalbėtumėte, atsidūrę jų vietoje?

Suprantama, yra daug sunkių nusikaltimų, kurie padaromi susiklosčius fatališkoms aplinkybėms. Yra daug nusikaltėlių, kurie gailisi ir išgyvena. Bet dalis išgamų – ne. Pamatysime tuos žudikus teisme – gal kramtančius gumą ir krizenančius.

Išeitis? Tik prevencija,negailestinga,tegu ir žiauri. Kitoks žmogaus teisių supratimas. Teises turi ne tie šūdžiai, teises turi normaliai gyvenantys žmonės.

Taip, aš už mirties bausmę tiems išgamoms, nes žmonėmis jie niekada neatvirs. Deja, tai neįmanoma. Bet džiugu nors tiek, kad visuomenė šiuo atveju parodė,jog tampa brandi, kad nenusispjaut, jei nelaimė ištiko kitą.

Kad mūsų policija,kriminalistai įrodė, jog atlikti deramai savo pareigą jau tapo jų darbo ženklu. Kad išgamoms, kuriuos dar nešioja mūsų žemė, po tokių nusikaltimų atsivers pragaras.

Žinot, kokią geriausią žinią jiems galima pasiųsti? Ne, ne tą, kad mirties bausmė jiems negresia. O tą, kad ir kalėjimuose yra nemažai dar garbės supratimą išsaugojusių kalinių.

Ir tie išgamos tiesiog maldaus mirties, kai už tokį savo nusikaltimą kalėjime jie gyvens kaip juodžiausiame pragare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.