Norinčiųjų tapti socialdemokratų pirmininku gerokai sumažėjo

Panašu, kad kandidatų, norinčių užimti socialdemokratų pirmininko postą, vis mažėja. Nors vasario 1-ąją buvo skelbiama, kad dalyvauti kovoje panoro 10 LSDP narių, jų gretos praretėjo ir dėl lyderio vaidmens rungsis 6 kandidatai.

Jau aišku, kad rinkimuose nekandidatuos Algirdas Sysas, Vilija Blinkevičiūtė, Zigmantas Balčytis bei Mindaugas Bastys.<br>lrytas.lt nuotr.
Jau aišku, kad rinkimuose nekandidatuos Algirdas Sysas, Vilija Blinkevičiūtė, Zigmantas Balčytis bei Mindaugas Bastys.<br>lrytas.lt nuotr.
„Nors šalies vidaus politikoje mums nelengvas metas, tačiau tarptautiniu mastu mes kitas partijas visa galva lenkiam“, – socialiniuose tinkluose džiaugėsi G.Paluckas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
„Nors šalies vidaus politikoje mums nelengvas metas, tačiau tarptautiniu mastu mes kitas partijas visa galva lenkiam“, – socialiniuose tinkluose džiaugėsi G.Paluckas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2017, 9:04 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:04 AM

Jau aišku, kad rinkimuose nekandidatuos Algirdas Sysas, Vilija Blinkevičiūtė, Zigmantas Balčytis, palikęs ir europarlamentaro postą bei Mindaugas Bastys, kuris, kilus skandalui dėl galimų artimų ryšių su nusikalstamu pasauliu Rusijos energetikos kompanijose, suspendavo narystę partijoje.

Dėl posto kovoti lieka ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Seimo nariai Julius Sabatauskas, Andrius Palionis, Artūras Skardžius, LSDP narys Mantas Varaška ir vienas garsiausiai linksniuojamų kandidatų tapti partijos pirmininku, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Pastarasis sakė besidžiaugiantis partijos tarptautine sėkme. „Nors šalies vidaus politikoje mums nelengvas metas, tačiau tarptautiniu mastu mes kitas partijas visa galva lenkiam“, – socialiniuose tinkluose džiaugėsi G.Paluckas.

Jis teigė, kad A.Syso ir M.Basčio pasitraukimas iš kovos dėl pirmininko posto buvo visiškai logiškas ir tikėtas, lauktas sprendimas.

„Matyt įvertinę skyrių nuotaikas, kėlimo statistiką, nes iškėlė po vieną skyrių, tai matyt logiška, kad nusprendė toliau nesivaržyti. Bet šnekant apie Zigmantą, tai čia yra visų pirmiausia labai džiugi naujiena, kad jis kyla į tokias tarptautines aukštumas.

O tai, kad jis traukiasi iš kovos dėl pirmininko posto ir logiška, nes negali persiplėšti. Sveikindamas Zigmantą jį suprantu“, – sakė G.Paluckas.

„Kandidatai – geriausi iš geriausių“

Paklaustas, ką mano apie likusius kandidatus, G.Paluckas negailėjo jiems visiems pagyrų. Jis sakė vertinantis juos itin gerai ir laikantis juos geriausiais iš geriausių.

„Visi kandidatai turi savo matymus, turi savo pasiūlymus ir juos teikia partijos vertinimui. Aš visus tikrai nuoširdžiai vertinu, nes tai galų gale prisideda prie tos bendros demokratinės diskusijos organizacijos viduje, tam tikros kultūros, nes anksčiau tos diskusijos apskritai nebuvo“, – sakė G.Paluckas.

Jis pridūrė, kad buvo laikai, kai socialdemokratų pirmininkas buvo renkamas iš vieno kandidato arba plojimais. Jis sakė, kad šie rinkimai – tikra demokratija.

Tiesa, G.Paluckas nepanoro įvardinti, kurį iš kandidatų laiko savo realiausiu konkurentu: „Tiesioginiai rinkimai yra neprognozuojami ir aš dėl to tikrai labai džiaugiuosi. Žmonės pasirinks ir balsuos pagal savo nuotaikas išklausę visus pasiūlymus ir visas vizijas.“

Sausį paskelbęs, kad dalyvaus partijos pirmininko rinkimuose, G.Paluckas sakė tikintis savo pergale, nes priešingu atveju – nedalyvautų juose. Tokios pat nuomonės jis laikosi ir dabar.

„Dalyvauju siekdamas visą apimančių pokyčių ir tam reikia daug drąsos ir tvirto charakterio. Jeigu aš netikėčiau, kad galiu laimėti, tai aš nedalyvaučiau. Keistas principas yra pabūti, pažaisti. Čia nežaidimas. Čia didžiulė atsakomybė prieš visą kairiųjų bendruomenę“, – kalbėjo G.Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.