Artūras Jančys. Politikos maitvanagiai tebeskraido

Kad politinį kapitalą dažnai bandoma krautis iš visko, net iš nelaimių – ne naujiena. Veikiau tai sena taisyklė. Kuo labiau visuomenę sukrečianti tragedija, tuo įnirtingiau visų pakraipų tautos atstovai neriasi iš kailio siekdami pasirodyti esą teisuoliai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-16 05:50, atnaujinta 2017-04-07 22:15

Naujiena yra tai, kad už tokį elgesį tokie veikėjai jau pradeda gauti per nagus.

Antai beatodairiškas lošėjas politinės reklamos rinkoje A.Guoga nusprendė pasireklamuoti visuomenę purtančio jaunos merginos žiauraus nužudymo fone.

Europarlamentaro išskaičiavimas – paprastas. Dalis visuomenės dėl kraupios tragedijos turėtų vėl kaltinti policiją.

Tad A.Guoga socialiniame tinkle didžiosiomis raidėmis išrėkė: kada policija ims reaguoti iš karto, o ne po paros ar 12 valandų!

Ką politikas tuo norėjo pasakyti, kai policija ėmėsi tirti nusikaltimą jau po poros valandų, be atilsio dirbo ir dieną, ir naktį, matyt, buvo žinoma nebent jam pačiam. Bet nejaugi tai svarbu?

Pasirodo, svarbu. Mat vadinamąjį teisybės ieškotoją iškart užgriuvo pagiežos ir patyčių dėl akivaizdaus noro pasipelnyti iš tragedijos lavina.

Joje skęsdamas europarlamentaras skubiai ištrynė savo pareiškimą ir paskelbė kitą – jau atsiprašymą.

Įdomu, kokios reakcijos sulauks panašų žaidimą pradėjęs „tvarkiečių“ vedlys R.Žemaitaitis? Jis paskelbė oficialiai kreipęsis į ES vadovybę, kad ji pradėtų diskusijas, ar neverta atsisakyti vienos pamatinių ES nuostatų – mirties bausmės draudimo.

Negana to, pasak „tvarkiečio“, derėtų pamąstyti, ar iš visų Europos šalių nereikėtų išvyti į Rumuniją ir visų čigonų, kurių atstovai įtariami I.Strazdauskaitės nužudymu.

Šiuo atveju tautos išrinktasis, naudodamasis įaudrintos visuomenės jausmais, pamina ir visos valstybės tarptautinę reputaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.