Pensijoje neužsibuvusiai Daliai Teišerskytei Seimas parūpino postą

Rinkėjų atstumtai Liberalų sąjūdžio veikėjai Daliai Teišerskytei pensija baigėsi vos prasidėjusi – solidžią išeitinę kompensaciją gavusi buvusi parlamento senbuvė jau ruošiasi naujam darbui.

Be Seimo D.Teišerskytė ištvėrė vos kelis mėnesius – buvę kolegos ją pasiūlė skirti į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Be Seimo D.Teišerskytė ištvėrė vos kelis mėnesius – buvę kolegos ją pasiūlė skirti į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-16 07:58, atnaujinta 2017-04-07 22:06

Trečiadienį Ramūno Karbauskio vadovaujamas Seimo Kultūros komitetas pritarė 72 metų D.Teišerskytės kandidatūrai į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją ketverių metų kadencijai. Į valstybės tarnautojui prilygstančias pareigas ją pasiūlė opozicinė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija.

Iš viso Seimas turi paskirti tris komisijos narius: vieną jų gali siūlyti opozicija, du – valdantieji. Nuo Seimo opozicijos į komisiją buvo pasiūlytos net šešios kandidatūros.

Dvi vietas komisijoje turintys valdantieji buvo pasiūlę tris kandidatūras, tačiau viena jų – buvusio Seimo nario socialdemokrato Eduardo Šablinsko – neatitiko keliamų reikalavimų.

Buvęs politikas buvo išbrokuotas, nes neturėjo būtinos penkerių metų patirties audiovizualinės politikos, viešosios informacijos rengėjo ar skleidėjo veiklos srityse.

Be D.Teišerskytės, Seimo Kultūros komitetas slaptu balsavimu taip pat pritarė ir Seimui siūlys komisijos nariais skirti dabartinio jos pirmininko Edmundo Vaitekūno bei buvusio susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus patarėjo Ričardo Slapšio kandidatūras.

Slapto balsavimo rezultatus sužinojusi nacionaline vertybe save vadinusi D.Teišerskytė vos ne puolė į glėbį komiteto nariams. „Aš tikrai jūsų nenuvilsiu“, – prisiekinėjo vos kelis mėnesius be Seimo ištvėrusi buvusi parlamentarė.

D.Teišerskytė, kuri neišrinkta į Seimą jau žadėjo atsidėti knygų rašymui bei rankraščių tvarkymui, komiteto nariams pripažino labai trokštanti tapti komisijos nare. „Labai noriu dirbti šioje komisijoje, manau, kad galėčiau, dirbčiau atsakingai ir sąžiningai“, – siūlėsi buvusi parlamentarė.

Vilniaus universitete žurnalistiką baigusi poetė priminė, kad pirmosios Seimo kadencijos metu turėjo laidą Jonavos televizijoje, kurioje pasakojo apie parlamento darbą. „Vėliau nemokamai darbavausi radijuje, kur vedžiau laidą apie kultūrą. Norėjau, kad radijo bangomis ateitų kuo daugiau kultūros ir dvasingumo“, – komiteto nariams apie savo veiklą pasakojo D.Teišerskytė.

Anot kandidatės, to ji sieks ir tapusi komisijos nare. „Mano siekis bus įnešti daugiau humanizmo, kultūros ir dvasingumo“, – deklaravo buvusi Seimo narė, be kita ko, pasigyrusi, kad geba intuityviai atskirti melagius.

Todėl, anot kandidatės į Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narius, jai nebus sunku atskirti užsakomosios žiniasklaidos atvejus. Ko gero, apie tai D.Teišerskytė prakalbo dėl to, kad įstatymai numato, jog Seimui atskaitinga komisija reguliuoja ir prižiūri radijo ir televizijos programų transliuotojų, užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjų veiklą.

D.Teišerskytė taip pat dėstė, kad žurnalistika turėtų tapti labiau propagandine. „Aš matau žmogų, kuris meluoja, yra užsakytas, nupirktas. Aš manau, jog viena didžiausių užduočių yra padaryti, kad žiniasklaida taptų valstybės bičiuliu, valstybės šlovintoju, draugu. Nesakau, kad nereikia viešinti kenkėjų, bet tai daryti irgi reikia garbingai, be patyčių ir įžeidimo“, – kalbėjo didžiulio komiteto narių palaikymo sulaukusi D.Teišerskytė.

Apie patyčias pati užsiminusi buvusi parlamentarė yra sukėlusi pasipiktinimo audrą, kai palygino afroamerikietį ir unitazą – esą jie panašiai kvepia. „Aš manau, Seime neprikrėčiau didelių šunybių. Mano didžiausios nuodėmės dvi – negrai ir savęs pavadinimas nacionaline vertybe. Bet ir vienu, ir kitu atveju turiu pasiteisinimą ir dėl tų žodžių nesigailiu“, – rudenį palikdama Seimą kalbėjo parlamentarė.

Tada D.Teišerskytė aiškino nesigailinti dėl Seime praleistų šešiolikos metų, nes jie esą neprabėgo tuščiai ir kažin ar kitur būtų pavykę nuveikti daugiau: „Galbūt būčiau parašiusi vieną kitą kvailą romaną, ir tiek. Nesu tokia talentinga.“

Politikos senbuvė aiškino nujautusi, kad jai gali užsiverti Seimo durys, ir tam rengėsi. Į pensiją išėjusi moteris planavo atsidėti rašymui: „Tvarkysiu rankraščius. Apie grįžimą į politiką negalvoju. Nebent įvyktų stebuklas ir kas nors nubrauktų dešimt metų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.