Dėl legioneliozės protrūkio Vilniuje Remigijus Žemaitaitis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Dėl legioneliozės protrūkio

R. Žemaitaitis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl tyrimo pradėjimo.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
R. Žemaitaitis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl tyrimo pradėjimo.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 10:41 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:04 PM

„Tikiuosi, kad Generalinė prokuratūra išsamiai atliks tyrimą ir šį kartą užtikrins, jog už padarytą nepataisomą žalą galiausiai atsakys pats kaltininkas – valstybės tarnautojas. Vilniuje legioneliozės įbauginti žmonės nežino, ką daryti.

Vilniečiai jaučia nerimą ir įtampą. Vilniaus miesto administracija nepateikia jokios informacijos, kaip reikėtų elgtis su tuo vandeniu. Vilniaus miesto administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė privalo imtis visų įmanomų priemonių užtikrinti visišką higieninį saugumą Vilniuje, tačiau šiuo atveju akivaizdu, jog pasireiškia nusikalstamas neatsakingumas dėl mirtino ligos protrūkio“, – pažymėjo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas R. Žemaitaitis.

Pasak parlamentaro, Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme numatyta, kad administracijų direktoriai ar jų įgalioti asmenys koordinuoja ir prižiūri geriamojo vandens tiekimą, paviršinių nuotekų tvarkymą, geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų teikimą savivaldybės teritorijoje. Įstatyme aiškiai nurodyta, kad administracijų direktoriai ar jų įgalioti asmenys vykdo garantinį geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą.

Vilniuje mirė trečias asmuo, užsikrėtęs legionelės bakterijomis, kurios itin sparčiai dauginasi nepakankamai karštame vandentiekio vandenyje. Daugiabučių, esančių Tuskulėnų g. 5, Ladygos g. 3 ir Architektų g. 79, karšto vandens sistemose buvo aptikta legionelės bakterijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.