Bronius Bradauskas sugrįžta į Seimą: „Žmona išleido sukandusi dantis“

Socialdemokratas Bronius Bradauskas persigalvojo – kiek pasimuistęs politikos senbuvis apsisprendė grįžti į Seimą, kur netrukus turėtų atsilaisvinti parlamentaro kėdė.

B.Bradauskas po trumpos pertraukos sugrįžta į Seimą.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
B.Bradauskas po trumpos pertraukos sugrįžta į Seimą.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
B.Bradauskas po trumpos pertraukos sugrįžta į Seimą.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
B.Bradauskas po trumpos pertraukos sugrįžta į Seimą.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 18, 2017, 4:08 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 6:33 PM

Ją 73 metų B.Bradauskui žada užleisti Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, kuris jau kraunasi lagaminus vykti į Briuselį. Europos Parlamente jis pakeis Zigmantą Balčytį, europarlamentaro mandatą netikėtai iškeitusį į tarptautinę karjerą.

Pavyko įkalbėti žmoną

Rudenį į Seimą neišrinktas pagal partijos sąrašą į jį kandidatavęs B.Bradauskas dar šios savaitės pradžioje aiškino, kad grįžti į politiką nesiveržia: esą gyvena gerai ir Seime sukeliamo streso jam visai nereikia.

Buvęs parlamentaras atviravo, kad labiausiai jo grįžimui į Seimą priešinasi sutuoktinė.

Bet šeštadienį B.Bradauskas portalui patvirtino, kad šią kliūtį įveikė: „Ilgai įtikinėjau žmoną, bet šį rytą ji man davė dabro (davė sutikimą – Red.)“.

Paklaustas, kokiais argumentais prirėmė jį stabdžiusią žmoną, B.Bradauskas juokėsi. „Kaip tik galėjau. Sukandusi dantis, bet išleidžia“, – lrytas.lt kalbėjo socialdemokratas.

Anot B.Bradausko, jį patį persigalvoti esą privertė prasidėjęs nuožmus spaudimas neiti į Seimą. „Aš galvojau neiti, bet kai prasidėjo puolimas, kilo įtarimų. Ypač kai pradėjo rašinėti žinutes žmonai, kad ji manęs jokiu būdu neišleistų. Tada man, kaip sakoma, zajelo (užėdė – Red.). Galvoju, ko jie bijo“, – atviravo politikas.

Nenori, bet sugrįžta

B.Bradauskas teigė, kad būtų mielai ilgiau pailsėjęs nuo Seimo. „Šimtu procentų nenoriu ten grįžti, bet ką darysi – reikia. Sulaukiau didelio palaikymo. Kai kurie žmonės man irgi ėmė sakyti: grįžk, gelbėk, mus tuoj papjaus. Aišku, aš vienas neišgelbėsiu, bet bandysiu pakovoti“, – kalbėjo socialdemokratas.

Politikos veteranas svarstė, esą prieš jo grįžimą į Seimą galėjo šiauštis tie, kurie nuogąstauja dėl jo idėjos steigti valstybinį banką, galbūt – norintys „Sodros“ įmokų lubų. „Aš, mat, esu prasčiokų pusėje, tai įtakingieji manęs nenori“, – svarstė B.Bradauskas.

Socialdemokratas neslėpė, kad jo grįžimas į Seimą turbūt nepradžiugins ir kai kurių frakcijos kolegų: „Man to niekas atvirai nepasakė, bet aš labai puikiai žinau, kas nenori. Nes aš netyliu ir viską sakau tiesiai: partija nuvaryta nuo koto. Viskas būtų kitaip, jeigu būtų mažiau padlaižiaujama. Bet ne visi tai nori išgirsti“.

Patenkintas dabartiniu gyvenimu

Dar šią savaitę, paklaustas, ar bandys grįžti į Seimą, B.Bradauskas portalui aiškino, kad jo tai nė kiek nevilioja, o Seime patiriamas stresas – netgi atgraso: „Aš labai gerai gyvenu dabar. Va, esu prie ežero, tvarkausi teritoriją, niekas man galvos nekvaršina, nieko neskauda, niekas nepersekioja.

Nežinau, kas čia mane paveiks ir kaip, bet šiai dienai į Seimą grįžti nenoriu.

Galiu būti ramus namuose. Juk žmonės žiūrėdami televizorių mato, ar tų žmoną apsikabinęs, ar neapsikabinęs, viską komentuoja, kas čia darosi Lietuvoje“.

Bet B.Bradauskas nebuvo ir labai kategoriškas: „Žinote, kaip sako: „Neperšokęs griovio nesakyk „op!“ arba „niekada neišsižadėk ubago lazdos“. Aš dar taip visiškai neišsižadu, gali būti visokių motyvų. Šiandien tokio klausimo tikrai nesvarstau, bet pasakyti tvirtai, kad daugiau niekada, negaliu“.

Šaltinių teigimu, G.Kirkilui išvykus į Briuselį, parlamento vicepirmininko ir Seimo Europos reikalų komiteto vadovo postas gali būti patikėtas buvusiai finansų ministrei Rasai Budbergytei.

Tačiau socialdemokratams Seime priklauso ir dar vienas vicepirmininko postas, iš kurio buvo priverstas pasitraukti Mindaugas Bastys. Svarstoma, kad jis gali atitekti Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnei Irenai Šiaulienei. Tokiu atveju frakcijos vadovu turėtų tapti kadenciją baigiantis Socialdemokratų partijos vedlys Algirdas Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.